6 dobrih razloga da isprobate… Jedrenje!

Jedrenje hrvatskom obalom
piše Putni Kofer

Dosta vam je istog godišnjeg odmora svake godine? Vrijeme je da razmislite o jedrenju! Jedrilica može biti izvrstan prostor za zabavu, bilo da se uživa u laganom ručku uz specijalitete s ribljeg menija, jedri pod punim jedrima ili mjesto za provođenje kvalitetnog vremena s članovima obitelji i prijateljima. U nastavku saznajte kojih je 6 dobrih razloga da isprobate… Jedrenje!

Hrvatska obala je jedna od najrazvedenijih na Mediteranu. Ima čak 1244 otoka, otočića, hridi i grebena, od čega je 78 otoka s površinom većom od kilometra četvornog. Kako bolje upoznati barem djelić te ljepote nego s broda?

Najljepše uvale, špilje i stijene često nisu dostupne s kopna. Brodom možete otkriti prave bisere i prirodne ljepote koje bi vam kao običnom putniku ostale skrivene.

Hrvatska ima zaista veliku čarter-flotu i niz tvrtki koje se bave iznajmljivanjem jedrilica sa skiperom, pa čak i ako ste mornar-početnik, bit ćete u dobrim rukama. Stoga bez straha okupite obitelj ili prijatelje i umjesto u apartmanu, proljeće, ljeto i jesen provedite na brodu. Za jedrenje nije prikladan samo najhladniji dio godine.

Više nego igdje drugdje, na jedrilici vam je osigurana privatnost ili, kako se ove godine popularnije kaže, izolacija. Sakrijte se na nekoj osamljenoj plaži, usidrite se u mirnoj uvali, otkrijte smo svoj greben…

Nije se još našla osoba koja je nakon jedrenja rekla “nikad više”. Iskustvo je to koje se pamti i najčešće je samo jednom dovoljno da to postane vaš omiljeni način ljetovanja.

Suprotno onome što mislite, jedrenje ne mora biti skupo! Trošak najma broda, skipera i vezova se dijeli na sve članove posade i često se, pogotovo izvan glavne sezone, mogu naći dobre ponude po cijeni jednakoj ili čak nižoj od smještaja na kopnu.

PODIJELI: