Raj na zemlji: istražite baranjske prirodne ljepote na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Dodir Baranje
piše Putni Kofer

Obrubljena dvjema moćnim rijekama Dunavom i Dravom, opkoljena tajanstvenom močvarom, zaštićena riječnim rukavcima i otvorena svakom putniku svojim mirisnim cestama i puteljcima, Baranja je čudesna destinacija prepuna mistike i ljepote koja će vam ispričati razne priče o tradiciji, životu, ljubavi i svojoj nenametljivoj ljepoti. Prošetate li u narednim danima po zagrebačkom Cvjetnom trgu imat ćete priliku osjetiti dodir Baranje te upoznati njene tajne svjetove, nakon čega ćete poželjeti spakirati kofere i otputovati u ovaj prelijepi kraj.

DODIR BARANJE NA ZAGREBAČKOM CVJETNOM TRGU

Turistička zajednica Baranje, općine Bilje i Draž pozivaju vas na ”Dodir baRAnJe” – jedinstvenu izložbu fotografija baranjskih autora, koja će od 16. do 30. travnja ove godine biti postavljena na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Fotografija govori više od tisuću riječi, pa su se organizatori na ovaj način odlučili prezentirati ljepote Baranje te motivirati Zagrepčane i njihove goste kako bi posjetili regiju između Dunava, Drave i granice s Mađarskom te u njoj proveli pravi hedonistički odmor.

Ispod svake od 20 fotografija bit će postavljen natpis s objašnjenjem na hrvatskom i engleskom jeziku te QR kod koji vodi na stranicu TZ Baranje kako bi posjetitelji mogli pronaći detaljniju turističku ponudu. Fotografije autora Nenada Milića, Dubravka Franjina, studia Romulić & Stojčić, Maria Đurkića i Zvonimira Jankovića u večernjim će satima biti osvijetljene ‘na solarni pogon’. Ova kreativna izložba je samo jedna od aktivnosti ovih neformalno udruženih turističkih zajednica.

OTKRIJ TAJNE PRIPREME AUTENTIČKIH BARANJSKIH JELA

Podsjetimo kako baranjske turističke zajednice ovo proljeće organiziraju događanje pod nazivom ‘Mjesec baranjske kuhinje‘. Od 10. travnja do 2. svibnja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima održavaju se radionice pripreme lokalnih jela u kojima će gosti moći sudjelovati, nešto novo naučiti i u konačnici tu pripremljenu hranu i degustirati.

Otkrijte kako se priprema perkelt od soma, štuka u mundiru, grah u ćupu i druge delikatese… Neka to bude uvod u otkrivanje bogate baranjske tradicionalne kuhinje i obilazak baranjskih restorana koji samo za vas pripremaju stara jela u novom ruhu.

Naslovna fotografija: Dubravka Kovačević

PODIJELI: