Dvije hrvatske destinacije uvrštene na listu najljepših televizijskih lokacija

Dubrovnik uvršten na listu najljepših televizijskih destinacija
piše Putni Kofer

Prestižni turistički magazin Conde Nast Traveller, čije print i online izdanje svakog mjeseca čitaju milijuni putnika iz cijelog svijeta, uvrstio je dvije hrvatske destinacije na svoju listu najboljih televizijskih lokacija na svijetu.

Očekivano, na drugom mjestu (odmah iza britanskog grada Cornwella u kojem je snimana serija Poldark) smjestio se Dubrovnik, koji je „glumio“ slavni King’s Landing (Kraljev grudobran) u seriji Igra prijestolja. Stotine tisuća turista već godinama posjećuje Dubrovnik upravo kako bi postali dio scenografije kojom su hodali Cersei, Jon Snow, Daenarys i drugi.

  Alaska airlines putnicima nudi besplatne karte za skijanje

Prestižni magazin uvrstio je na listu i Korčulu, kao i cijelu jadransku obalu, koji se pojavljuju u seriji Nasljeđe (Succession). Radnja serijala Nasljeđe, koja je premijeru doživjela u lipnju 2018. godine, prati život bogate američke obitelji, a glavne uloge igraju Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook i Kieran Culkin, mlađi brat Macaulyja Culkina.

  Kako su se hoteli i zrakoplovi prilagodili situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19

Hrvatske destinacije Korčula i Dubrovnik na listi su se našli uz bok brojnim slavnim svjetskim draguljima: Parizu, Kaliforniji, Toskani, Londonu i drugima na kojima su snimane najgledanije svjetske serije ove i prethodnih nekoliko godina.

  Svaki peti svjetski putnik vjeruje da je 'sigurno putovati'
PODIJELI:

Booking.com