
Skrivena ljepota Like
U kućnoj gastronomiji postoje jasni vjesnici određenog godišnjeg doba. Proljeće počinje kad stigne mladi luk, rotkvice, mladi grašak i ostalo sezonsko povrće, a ljeto miriše na šalšu, sataraš, lubenicu i breskve. Jesen ima boju bundeve i pečene paprike, a početak zime označava prvo jelo s kiselim kupusom. Od kraljice zimskog stola, sarme, preko kobasica s kiselim kupusom i sekeli gulaša, sve do klasika kojeg svi obožavaju, bunceka, zimska jela su izdašna, ukusna i griju nas kad se temperature počnu muvati oko nule. Buncek s kiselim kupusom jedno je od omiljenih zimskih jela, a nije ga teško pripremiti. U nastavku donosimo provjeren recept koji uvijek uspijeva!
Buncekom nazivamo stražnju koljenicu svinje, komad mesa koji se nalazi između buta i stražnje nogice. U prodaji ćete po nešto nižoj cijeni ponekad naći i prednju koljenicu, kračicu, koja je manje mesnata, ali se može koristiti u svim receptima kao i buncek. Ovi se komadi mesa obično suše i dime, koriste u varivima, ali su odlični i pečeni u pećnici. Recept za buncek s kiselim zeljem nije kompliciran, ali treba slijediti nekoliko koraka kako bi iz mesa izvukli maksimum. Obično se poslužuje s restanim krumpirom i ta kombinacija mesa, kupusa i zasitnog priloga satima će vas držati sitima i sretnima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Za ovaj recept nabavite lijep komad dimljenog bunceka, dat će jelu finiji okus od onog svježega. Najčešće su težine od 1,5 do 2 kilograma, što je dovoljno za četiri osobe, i još će vam ostati i za večeru. Od ostataka bunceka možete napraviti i sočan sendvič, idealan za gablec ili brzu večeru! Evo koje sve sastojke treba pripremiti.
Za dinstani kiseli kupus:
Za restani krumpir:
Za dinstani kiseli kupus:
Za restani krumpir:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Skrivena ljepota Like
Skok preko granice
Slavonski div od hrasta
Kad jugo podivlja...
Kvizovi
Bez vize, ali...
Tjedan azijskih specijaliteta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik