Kamo na izlet s djecom? Pet mjesta koja će klinci obožavati

Izleti za djecu i roditelje: Pet mjesta koja će klinci obožavati
piše Putni Kofer

Preko tjedna ste vi okupirani poslom, djeca zadaćama i aktivnostima, i često vam ne ostane dovoljno vremena za kvalitetno druženje i zajedničko vrijeme? Zato je tu vikend, kad cijela obitelj može napuniti baterije za nove obveze i opušteno uživati. Jednodnevni izleti za djecu i roditelje su specifični jer moramo gledati da njima bude zanimljivo, da im nije prenaporno, da ima sadržaja koji će zabaviti i najmlađe i odrasle. Srećom, izbor takvih mjesta je u Hrvatskoj velik i preostaje vam samo odabrati vaše sljedeće odredište!

EKO PARK KRAŠOGRAD

Kad se o klincima radi, ovo će im imanje biti mjesto iz bajke. Brojne vrste životinja, vožnja turističkim vlakićem ili čamcem po jezeru, veliki park u kojem se djeca mogu igrati, trampoline… Dok djeca uživaju u igri, vi odaberite nešto s menija u restoranu i prošetajte velikim imanjem punim zelenila koje se nalazi tek 15-ak kilometara od Zagreba u smjeru Karlovca.

DINOPARK

Tematski park Dinopark u istarskoj Funtani zabavit će vas jednako kao i klince. Okružen je velikom šumom, a sastoji se od dijela s dnevnim predstavama, tu su i adrenalinske vožnje, gusarski brod… Ono što je posebno je što su makete dinosaura pokretne, glasaju se i napravljene su u stvarnoj veličini! Tu je i dječji Zoo i mogućnost jahanja ponija. Sve za cjelodnevnu zabavu cijele obitelji!

Izleti za djecu i roditelje.

PARK ŠUMA GOLUBINJAK

Za ispunjen dan u prirodi, odaberite park šumu u blizini mjesta Lokve u Gorskom kotaru. U šumi je uređena lakša turistička staza, ali i dvije nešto dužem staza “Kraljica šume“ i „Staza spilja“, pa odaberite onu najprikladniju za vašem mališana. Osim restorana, ovdje postoji i prostor za roštiljanje i dječje igralište. Napunite se svježim zrakom i izmorite aktivnostima!

IZLOŽBA MAKETA VLAKOVA

Na virovitičkom željezničkom kolodvoru od 2015. možete pogledati izložbu koja će oduševiti male ljubitelje vlakova. U postavu izložbe „Virovitica voli vlakove“ mjesto su našle makete vlakova, tramvaja, automobila, helikoptera, tenkova… Ukupno 3.500 modela može se pogledati na 300 četvornih metara prostora, a nekima se može i upravljati, što će oduševiti one najmlađe.

AQUATIKA SLATKOVODNI AKVARIJ

Ako želite da vaš obiteljski izlet bude i zabavan i edukativan, uputite se u Karlovac i posjetite slatkovodni akvarij smješten na desnoj obali rijeke Korane. Postav akvarija prikazuje floru i faunu hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja četiriju karlovačkih rijeka. Izlet završite u Starom gradu Dubovcu gdje se vaše dijete nakratko može osjećati poput pravog viteza ili princeze!

Kamo na izlet u prirodu?

Čak i ako niste planinari i ne želite se puno umarati, u okolici Zagreba postoje mnoga mjesta na kojima možete pronaći svoj komadić mira i zelenila. Evo nekoliko prijedloga za izlet u prirodu!

  Kako se spremiti za putovanje? Imamo pet savjeta za pametnije pakiranje
PODIJELI:
Booking.com