Ne piju, nego su kolektivno bolesni: Kako su Česi iskoristili svog predsjednika kao opravdanje za uživanje u alkoholu

Mostovi u Pragu
piše Putni Kofer

Glavni grad Češke jedan je od najstarijih i najljepših gradova u Europi, a zbog bogate arhitekture iz doba romantike, gotike i renesanse, radi se o jednom od najromantičnijih gradova na svijetu. Ljubitelji povijesti zasigurno će uživati u gradu mostova i katedrala, inspirativnoj arhitekturi i živopisnim trgovima, no postoji još jedan razlog zbog kojeg Prag godišnje posjete milijuni turista – zabava. Osim što je poznat po kulturnim znamenitostima, Prag je poznat i po dobroj zabavi, a njegovi stanovnici kao najveći konzumenti alkohola u Europi.

ČEŠKI PREDSJEDNIK KAO ‘AMBASADOR’ KULTURE ISPIJANJA ALKOHOLA

Ono što će zabaviti svakog turista kada dođe u Češku je priča o njihovom aktualnom predsjedniku i jednom njegovom pijanstvu. Naime, Miloš Zeman odavno je poznat kao ‘ambasador kulture ispijanja alkohola’, a na jednoj je ceremoniji bio toliko pod utjecajem alkohola da je jedva stajao na nogama. Njegov ured je sutra izašao s priopćenjem kako je predsjednik bolestan te da je ‘dobio virus’.

Alkohol je već duže vrijeme dio Zemanovog imidža, a nakon pobjede na izborima izjavio je da njegov autobus ‘ide na beherovku‘ (tradicionalni češki liker). Prema tom događaju, velike svjetske medijske kuće objavile su kako ga njegovo ponašanje i ‘apetit za kobasicama i alkoholom’ već godinama dobro pozicionira među siromašnim i ruralnim glasačima.

Život u šerijatu: za mnoge rigorozan sistem koji ne voli žene, a za druge oslonac i moralni putokaz

Statistika pokazuje kako se u Češkoj godišnje popije i do 150 litara piva po glavi stanovnika, a Česi će vam često reći kako ne piju alkohol, već da su kolektivno bolesni i imaju virus.

SEDMOGODIŠNJE PROKLETSTVO

Ono što je dobro znati ako se nađete u češkom društvu je da prilikom nazdravljanja osobu obavezno gledate ravno u oči. Naime, prema jednom češkom mitu, ako se ne pogledate ravno u oči, bit ćete prokleti sa sedam godina nezadovoljavajućeg seksa.

Provjerili smo koje zemlje imaju najliberalnije zakone o marihuani. Neke od njih prilično dobro žive od kanabis turizma

PODIJELI: