Najbolji filmovi za novogodišnju noć i planiranje putovanja u 2021.

Zalazak sunca i svirači iz filma
piše Putni Kofer

Sad je već prilično jasno, za ovaj doček Nove godine ništa od masovnih okupljanja, plesa i odbrojavanja u klubovima, a samo su rijetki i uporni uspjeli nekamo otputovati. Ako tražite ideju za putovanje u sljedećoj godini, koja će, uvjereni smo, biti bolja od ove, neka vam sljedeći pustolovni filmovi posluže kao inspiracija i barem malo uljepšaju novogodišnju noć.

PUT (THE WAY), 2010.

Prekrasan i dirljiv film koji je stotine tisuća ljudi inspirirao da se upute na hodočašće Svetog Jakova, slavni Camino de Santiago. Pratimo kako taj Put ima transformativni učinak na glavnog protagonista, liječnika Toma Averyja, ali cijeli film je oda putovanjima, upoznavanju sebe i potrazi za istinskom srećom. Čak i ako niste imali u planu Camino, upozorenje: nakon ovog filma poželjet ćete ga prehodati.

  Savjeti za putovanje kruzerom: Sve što trebate znati prije prvog ukrcaja

U DIVLJINI (INTO THE WILD), 2007.

Film u kojem ćete se zaljubiti u slobodu putovanja, prirodu, fascinantnu Aljasku… Snimljen je prema knjizi napisanoj po istinitom događaju, redatelj je Sean Penn, a pojavljuju se i brojni poznati glumci. Film prati priču Christophera Johnsona McCandlessa koji je proputovao Ameriku sve do Aljaske i inspirirat će vas na neke nove avanture.

  Tri manje poznata parka prirode u Hrvatskoj koja treba posjetiti i u zimskim mjesecima

AVANTURA ŽIVOTA (TRACKS), 2013.

Sanjate li o pustinjama i divljim prostranstvima? Prepustite se maštanju uz ovaj film snimljen prema memoarima Robyna Davidsona koji prati njegov put na devama kroz australsku pustinju. Australac je zaista, u dobi od 27 godina, krenuo na devet mjeseci dugo putovanje najsušim dijelom Australije, u društvu tek nekoliko deva. Uz ovaj film poželjet ćete biti bolja osoba. Hrabrija. Zadovoljnija životom. I samim sobom.

U BRUGGU (IN BRUGES), 2008.

Ovaj film kao da je plaćena reklama turističke zajednice prekrasnog belgijskog gradića. I uistinu, nakon njegova prikazivanja, broj turista rapidno je rastao. Film je zabavni akcijski krimić s dobrim glumcima (Colin Farrell, Ralph Finnes…), ali glavna zvijezda filma je slikoviti belgijski grad i njegovi trgovi, uličice, crkve, kanali…

  Odmor od gradske vreve: najljepša mjesta za izlete u okolici Zagreba

SRETNA NOVA GODINA (NEW YEARS EVE), 2011.

Od brojnih filmova i serija u kojima je glavna zvijezda New York, odabrali smo ovaj, prigodnog imena i teme. Hrpa poznatih glumaca na najluđu noć u godini, u gradu koji nikad ne spava, doživljava iznenadne situacije, obrate, ljubavi… Nakon ovog filma sljedeću godinu sigurno ćete poželjeti dočekati upravo u Velikoj Jabuci!

PODIJELI: