Odmor u krošnjama: ovo su najljepše kućice na drvetu u Hrvatskoj

Najljepše kućice na drvetu u Hrvatskoj
piše Ivan Fratrić

Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo provesti nekoliko dana na visini od nekoliko metara u zraku, okruženi zelenim krošnjama drveća s opuštajućim zvucima cvrkuta ptica? Ako ste kao klinac gledali neki od američkih filmova u kojem je mjesto radnje neko susjedstvo van urbanog centra grada, vrlo vjerojatno ste vidjeli kako je na drvetu u dvorištu sagrađena malena kućica koja je služila kao baza za djecu i njihove dogodovštine. S dolaskom novih turističkih trendova poput glampinga i robinzonskog turizma, diljem svijeta su počele nicati upravo takve kućice koje nude mogućnost ispunjenje dječjih snova, ali i pregršt drugih iskustava i sadržaja. Ponuda je uistinu raznovrsna te vjerujemo kako će s godinama samo još više rasti, a u nastavku možete pronaći trenutno one najljepše i najzanimljivije kućice na drvetu u Hrvatskoj.

PLITVICE HOLIDAY RESORT

Okružen beskrajnim zelenilom i čistim zrakom, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera izgrađen je predivni turistički kompleks Plitvice Holiday Resort. Osim kampova, bungalova i apartmana, u ponudi se nalaze i bajkovite kućice na drveću koje će vas osvojiti svojim elegantno dizajniranim interijerima i u kojima ćete se preporoditi te doći u doticaj s prirodnim okruženjem.

U ponudi je čak 5 kućica u kojima je moguće udobno smjestiti četvero odraslih osoba i jedno malo dijete u dvije odvojene sobe, od kojih svaka ima vlastitu kupaonu i WC, a od ostalih dodataka izdvajamo klima uređaj, besplatni WiFi, satelitsku televiziju i u potpunosti opremljenu kuhinju. Isto tako, ako želite biti u neposrednom doticaju s krošnjama i lišćem drveća, svaka kućica ima vanjsku terasu na kojoj se možete izvaliti i prepustiti se opuštajućim podražajima koji dolaze iz vaše okoline te izliječiti dušu od svakodnevnih briga.

TREEHOUSE RESNICE

U neposrednoj blizini Karlovca, između rijeka Mrežnice i Korane, u mirnom zaseoku Barilović smjestila se rustikalna drvena kućica koja osvaja svojim šarmom. Objekt Treehouse Resnice, površine od oko 20 četvornih metara, može primiti čak 4 osobe, a smještaj uključuje prostor za sjedenje, kuhinju i blagovaonicu. Za opuštanje i uživanje u spokoju zelenila i prirode tu je i terasa, a oni aktivniji mogu se provozati biciklom koji je uključen u ponudu, kao i vožnju s kanuom.

TREEHOUSE LIKA

U podnožju veličanstvenog Velebita smjestile su se još dvije živopisne kućice u drveću. Jedna u mjestu Drenovac Radučki, druga u susjednom Medaku, a obje pod zajedničkim imenom Treehouse Lika. Koji god od ova dva objekta odabrali, uživat ćete u netaknutoj prirodi i svježem zraku, a kako bi vam smještaj bio maksimalno ugodan, domaćin će vam ponuditi luksuzno uređeni interijer koji uključuje opremljenu kuhinju, besplatni WiFi, LCD televizor i veliku terasu s jacuzzijem za 4 osobe.

Ako se poželite ohladiti u moru, najbliža plaža je udaljena nekih 20-ak minuta autom, a s obzirom na geografski položaj samih kućica, u relativnoj blizini smještaja nalazi se čak 5 nacionalnih parkova do kojih možete autom doći za manje od sat vremena.

ROBIN’S HOOD

Kako i samo ime kaže, ova je kućica u krošnjama inspirirana Dickensovim junakom i njegovim otočkim pustolovinama. No, u slučaju Robin’s Hooda, ne nalazite se na pustom otoku, već na obroncima prekrasnog Gorskog Kotara, točnije u selu Zakrajc u blizini Skrada. U pravom robinzonskom duhu, kućica nema priključke za struju i vodu, no vlasnik objekta će se pobrinuti da se spremnici za vodu i vanjski tuševi napune kako biste se mogli osvježiti. Boravak na ovom lijepom mjestu odlična je prilika za digitalni detox, a umjesto da gledate u ekrane, ovdje ćete uživati u pogledu na velebne planine te nepregledno zelenilo Gorskog Kotara koje će umiriti vašu dušu.

RIVERLAND MREŽNICA

Vraćamo se nazad u Karlovačku županiju, ovog puta na obalu rijeke Mrežnice, u mjesto Donji Zvečaj, gdje su se smjestile dvije kućice idealne za po dvije osobe. Riverland je zamišljen kao kombinacija robinzonskog i klasičnog turizma jer kućice imaju solarno napajanje strujom koje može prikupiti dovoljno energije za rasvjetu i jednu stanicu za punjenje mobitela, dok se tuševi i toaleti nalaze izvan samog smještaja. Najveća prednost Riverlanda je činjenica da se nalazi tik uz rijeku u kojoj se možete i okupati, a pogled s terase puca na prekrasno zelenilo koje će vas osvojiti.

GORSKI LAZI

U neposrednoj blizini slovenske granice i grada Čabra, u mjestu Lazi smjestilo se maleno turističko imanje koje osim glamping i tradicionalnog smještaja nudi i kućicu u krošnjama. Odmah ćete znati da se nalazite u gotovo netaknutoj i prekrasnoj prirodi, budući da postoji napomena da se do kućice ne može doći osobnim automobilom. Vlasnik će vas do nje prevesti quadovima ili terenskim vozilom, a možete se dogovoriti i za organizirane izlete. Kućica je odlična za sve vrste posjetitelja, od onih koji se samo žele opustiti uz roštilj pa sve do onih kojima će kućica služiti kao baza dok bauljaju po prekrasnim obroncima Gorskog Kotara. Djevičanska priroda i odsječenost od civilizacije čine ove kućicu na drvetu idealnim weekend getaway mjestom

TREEHOUSE DUBROVNIK

U blizini skrovitog sela Komaji u Konavlima koje je udaljeno samo 30 minuta vožnje od Dubrovnika, u prekrasnom šumskom okruženju smjestila se neodoljiva kućica Treehouse Dubrovnik. U maniri već spomenutog Plitvice Holiday Resorta, Treehouse Dubrovnik nalazi se u sklopu turističke cjeline Cadmos Village, u kojoj će se pronaći ponešto za svakoga. Ako vam je samo do mirnog i intimnog odmora u opuštajućem zelenilu, baterije ćete napuniti prekrasnim pogledom na dolinu Konavle i planinu Sniježnicu sa sedam metara visoke terase. Ako ste pak aktivniji tip, sadržaji poput pustolovnog parka, streličarstva, biciklizma, trekkinga ili paintballa pobrinut će se da vam razina otkucaja srca bude povišena. 

PODIJELI: