Kako je zbog Instagrama jedna od najposjećenijih atrakcija Los Angelesa postao običan – zid

Kako je zbog Instagrama jedna od najposjećenijih atrakcija Los Angelesa postao običan – zid
piše Putni Kofer

Znak Hollywood, plaža Venice, staza sa zvijezdama slavnih, filmske lokacije… Los Angeles svjetska je prijestolnica filmske industrije, fascinantan grad u kojem svatko na trenutak može biti korak bliže slavnim glumcima koje inače gleda samo na ekranima.

NEOBIČNA ATRAKCIJA LOS ANGELESA – RUŽIČASTI ZID

Posljednjih deset godina u itinererima turista sve se češće nalazi jedna neobična „znamenitost“ – ružičasti zid trgovine britanskog dizajnera Paula Smitha. Nalazi se u zapadnom Hollywoodu, na križanju avenija Melrose i Harper, i ni po čemu nije poseban – osim po jarko ružičastoj boji zida, poput dječje žvakaće gume.

  Korzika – šarmantni francuski otok kojeg nazivaju planinom u moru

Dizajner je ovu lokaciju otvorio 2005. godine, prije eksplozije društvenih mreža. Boja je odabrana kako bi trgovina plijenila pažnju vozača i potencijalnih kupaca koji onuda prolaze. Tada su se pojavile društvene mreže, svjetska valuta postao je broj lajkova na selfijima i ružičasti zid trgovine postao je jedna od najfotografiranijih lokacija u gradu.

POPULARNOST DUGUJE INSTAGRAMU I INFLUENCERIMA

Gotovo da nema influencera, ili onih koji to žele postati, koji prilikom posjeta Los Angelesu upravo na ovom mjestu nije pokušao uloviti najbolji kadar ili pokazati najbolju haljinu. Slavni ružičasti zid krasi i plakat dokumentarca Influenceri (Fake famous) koji je upravo objavljen. Njegova radnja prati glumicu, modnog dizajnera i agenta za nekretnine koji pokušavaju postati influenceri na društvenim mrežama na način da kupuju lažne pratitelje kako bi povećali svoju popularnost.

Sama lokacija nema neku kulturnu i povijesnu važnost, a otvorena je prije pojave društvenih medija, tako da se dizajneru, naprosto, posrećilo što je njegov dućan postao toliko poznat. Nekima su gužve koje se oko zida stvaraju toliko išle na živce da je jednom prilikom i vandaliziran. Neko je sprejem napisao: „Go f… ur selfije“, u slobodnom prijevodu, „J… te selfie“.

  Hrvatska Kostajnica: Grad u kojem vladaju bogate šume kestena i gdje se dodiruju Istok i Zapad
PODIJELI:
Booking.com