Zagorje zove na pjenušavi doručak u vinogradu

Pjenušavi zagorski doručak
piše Putni Kofer

U subotu, 12.6.2021. održat će se drugi Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu, prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić, direktorice Salona pjenušavih vina Zagreb. ‘S pjenušavim doručcima u vinogradu krenuli smo prošle godine, čim su popustile mjere. Održali smo ih četiri: na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu’ – rekla je Marija Vukelić. ‘Nastavljamo i ove godine, budući da je sad već provjerena formula za susret vinara i posjetitelja te za promociju cijele eno-gastro destinacije’. 

  Alaska airlines putnicima nudi besplatne karte za skijanje

Na zagorskom će doručku svoja pjenušava i mirna vina predstaviti vinarije Petrač, Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota. Ugodno druženje uz mjehuriće, jagode, trešnje & zagorski doručak bogat proizvodima lokalnih OPG-ova, podržava župan Željko Kolar, TZ Krapinsko-zagorske županije te TZP Srce Zagorja.

  U kraju poznatom po zelenim brežuljcima nalazi se mjesto koje mami svojom pitoresknošću i donosi mir

Osim pjenušavih vina, koja će se točiti na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je, oko 13h,  ‘En primeur ZAGORJE’ –  premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije. Nakon doručka, gostima Pjenušavog doručka preporuča se da ostanu na destinaciji, upute se u obližnje druge restorane na ručak i nastave istraživati Hrvatsko zagorje.

  Jedinstvena izložba u Novom Marofu dobar je razlog za posjet tom pitoresknom mjestu u Varaždinskoj županiji

Više informacija potražite na Facebook stranici eventa, a prijaviti se možete na sljedeće e-mail adrese: zof@petrac.hr i marijavukeliczg@gmail.com.

PODIJELI: