Kako iskoristiti sunčanu nedjelju ovog vikenda? Imamo ideju za odličan izlet u okolici Bjelovara

Jesen na Bilogori: Imamo ideju za odličan izlet u okolici Bjelovara
piše Putni Kofer

Zadnjih nekoliko kišnih dana, pa onda prohladna jutra i mraz, samo su neki od znakova kako je jesen naveliko pokucala na naša vrata. Takvo vrijeme samo je mamac da skuhate neku toplu juhicu, ogrnete se dekicom i ostanete doma. No, mi vam donosimo ideju kako iskoristiti, po najavama meteorologa, sunčanu nedjelju ovog vikenda jer se u Velikom Trojstvu, nedaleko od Bjelovara, održava manifestacija 4. Jesen na Bilogori.

DOŽIVITE JESEN NA BILOGORI: DOMAĆINI VAM PRIPREMAJU NAJBOLJE OD SVOJIH PROIZVODA

Jesen je godišnje doba u kojem se na neki način zbrajaju rezultati i pokazuje ono najbolje od ovogodišnjeg uroda. Tako će biti i ove nedjelje od 10 do 17 sati na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu (Braće Radić 66). Ondje će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge žena, ali i kreativci izložiti i ponuditi ono najbolje od svojih proizvoda.

Za posjetitelje je organizirana izložba malih životinja, jahanje ponija i terapijskih konja, a otvoren je i etno postav s tradicijskim ruhom s uporabnim predmetima bjelovarsko-bilogorskog kraja. Vjerujemo kako će posebna atrakcija biti dolazak slikovite povijesne konjičke postrojbe Bjelovarski graničari husari 1756. koji će upriličiti svečanost otvorenja manifestacije.

Za mališane su se pobrinuli članovi udruge Mali olimpijac koji organiziraju sportske igre na temu jeseni, drže predavanja o prehrani, ali će i podučiti djecu kako od plodova jeseni napraviti najzabavnije ukrase.

PREGRŠT AKTIVNOSTI ZA CIJELU OBITELJ: BOGATI ZABAVNI PROGRAM I BILOGORSKI FOTOGRAFSKI SUSRETI

Osim izložbenog prostora, sve posjetitelje očekuje i cjelodnevni zabavni program na kojem će nastupiti domaće snage, Tamburaški sastav Sjećanja i članovi KUD-a Veliko Trojstvo, a središnji događaj upotpunit će nastup popularnog Folkoelektra.

Za zaljubljenike u fotografiju po šesti put organiziran je BiloKLik – Bilogorski fotografski susreti koji će i ove godine okupiti više od 50 sudionika koji će za temu fotografiranja imati bilogorsku gastronomiju kako bi otkrili što je kvargl, kovrtanj, ali i kako u izazovnoj i primamljivoj pozi može pozirati tabla špeka, patka s mlincima ili butelja vina.

SVETO TROJSTVO JE UDALJENO NEŠTO VIŠE OD SAT VREMENA VOŽNJE OD ZAGREBA

Ako još niste isplanirali nedjelju, donosimo vam kratke upute kako doći na ovu manifestaciju. Veliko Trojstvo je nekih desetak minuta udaljeno od Bjelovara, a brzom cestom ste u Bjelovaru za nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba, tako da nakon jutarnje kave, ili je možete popiti negdje usput, dolazite u brežuljkasti bjelovarsko-bilogorski kraj. A stoljetne šume prekrivene šarenim bojama jeseni otkrit će vam ljepotu i tajnovitost Bilogore.

Možda ipak neki novi kraj volite istraživati biciklom. Onda je 1. Jesenska biciklijada koja u 10 sati kreće iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu prilika da u ugodnoj vožnji s blagim usponima, u kojoj možete uživati sa svojim mališanima, uživate u prelijepoj prirodi. Za sve posjetitelje osiguran je i besplatan prijevoz iz Bjelovara prema Velikom Trojstvu. Za one koji dolaze svojim automobilima osiguran je besplatan parking, kao i ulaz na sve izložbe i događanja.

Neka vama Veliko Trojstvo ove nedjelje bude izbor za obiteljski jesenski izlet. 

Fotografije: TZ Bilogora – Bjelovar

PODIJELI: