Priče

  • Brunch u Maredu

    BEZ ŠVEDSKOG STOLA

    Za manje od 30 eura jedeš do iznemoglosti i piješ mimoze bez limita! Isprobali smo novi koncept popularnog zagrebačkog bruncha, evo dojmova

    Nastavi čitati
  • Ljetna terasa Mrežničke kuće uz rijeku, okružena zelenilom i gostima koji uživaju u opuštenoj atmosferi – jedan od prepoznatljivih restorana na Mrežnici.

    Dnevni boravak na Mrežnici

    U blizini Karlovca dva brata vode dva restorana udaljena 500 metara: u jednom vladaju pastrva i smuđ, a u drugom spring rolice i tuna poke

    Nastavi čitati
  • MOŽEMO LI DRUGAČIJE?

    KOMENTAR: Što bi hrvatski ugostitelji mogli naučiti od Grka? Da, ponekad su spori, sve je "pomalo", ali u jednoj su stvari nenadmašni...

    Nastavi čitati
  • Slastičarnica Botanović, posluživanje sladoleda

    SAVRŠENSTVO OKUSA

    Obožavam ovaj sladoled i uvijek ga jedem kad sam u Dalmaciji! Radi ga lokalna obitelj koja koristi samo vrhunske sastojke

    Nastavi čitati
  • Gyros Aristoteles, mali lokal u Novom Zagrebu pokraj benzinske crpke, koji poslužuje izvrstan gyros u Zagrebu

    Jednostavno i jako dobro!

    Ovaj zagrebački lokal kraj pumpe naizgled ne obećava puno, ali upravo ovdje se jede najbolji gyros u gradu

    Nastavi čitati
  • Svježa riba i kvarnerski škampi pripremljeni za posluživanje u restoranu Mon Ami u Velikoj Gorici

    Drugačiji od samog početka

    Dok su drugi nudili samo roštilj, oni su počeli posluživati ribu. Danas su među najboljim restoranima u Hrvatskoj i imaju Michelinovu preporuku

    Nastavi čitati
  • Brigita, Domagoj i Željka Mihina iz Medičarna Arko

    SLATKO CARSTVO U SAMOBORU

    Ova obitelj iz Samobora od 5 ujutro peče kolačiće po tajnom receptu iz 1941.! Sve rade ručno, a miris meda osjeti se do ulice

    Nastavi čitati
  • Izletište Pri Kapeli u Jastrebarskom s ležaljkama i sjenicom usred prirode

    Ručak za pamćenje

    Željka je napustila Zagreb i staru štalu preuredila u restoran. Kad probate njezin picek, nijedan drugi više neće biti dovoljno dobar

    Nastavi čitati
  • Sočna pečena janjetina s hrskavim krumpirima poslužena u restoranu NK Hrašće

    Legendarno mjesto

    U blizini Zagreba poslužili su nam možda najbolju janjetinu u Hrvatskoj, savršeno pečenu, sočnu i punu okusa

    Nastavi čitati
  • KAKVO OSVJEŽENJE

    U srcu Splita otkrili smo restoran koji se ne "ulizuje" turistima: ima divnu terasu i jela koja slave sezonu i podneblje

    Nastavi čitati
  • Intimni svijet spisateljice

    Što je jela prva hrvatska alpinistica? Odgovor daje njezina jedinstvena kuharica sa 110 recepata iz 19. stoljeća

    Nastavi čitati
  • Slastica s potpisom grada

    Matilda i Helena brižno čuvaju tradiciju slavne samoborske kremšnite: „Pravu verziju ne zna napraviti svatko, kremšnita je kao znanost“

    Nastavi čitati