Imate previše novca i ne znate kako ga potrošiti? Na Baliju možete kupiti arhipelag od 100 otoka, a uvjet je samo jedan

Foto: Unsplash
piše Putni Kofer

Za svakoga tko sanja o davanju otkaza na poslu i životu u raju, nema primamljivije ideje od posjedovanja vlastitog privatnog otoka. Ili čak cijelog arhipelaga. Uostalom, svaki ugledni i ”normalni” bogataš danas ima svoj otok. Sada za to i vi imate priliku jer s Balija stiže vijest kako se u jednom od najnetaknutijih dijelova svijeta prodaje cijeli arhipelag, a uvjet za sudjelovanje na aukciji koja će se održati u New Yorku je samo jedan – morate biti ekološki osviješteni!

Ovaj nerazvikani grad koji leži na prelijepim kanalima “tiha” je alternativa Amsterdamu, a upravo je proglašen Europskim gradom godine

VIŠE OD 100 NENASELJENIH OTOKA S 25.000 HEKTARA GUSTE PRAŠUME STAVLJENO NA PRODAJU

Rezervat Widi, morski zaštićeni arhipelag od 780.000 hektara, idući mjesec ide na dražbu i traži novog ekološki prihvatljivog vlasnika. Ponuda se sastoji od više od 100 nenaseljenih otoka s 25.000 hektara guste prašume, plavih laguna i fascinantnih bijelih plaža. Ovaj otočni lanac jedan je od najnetaknutijih ekosustava koraljnih grebena preostalih na svijetu i dom za 600 dokumentiranih vrsta morskih sisavaca, ptica i drugih životinjskih vrsta koje tek treba otkriti.

View this post on Instagram

A post shared by Bali – The Island of the Gods (@bali)

Budući vlasnici imali bi priliku izgraditi 50 luksuznih odmarališta raspoređenih na čak 17 otoka. Ekskluzivni ugovor nastoji privući ekološki osviještene ulagače te predstavlja rijetku priliku naspram obično strogih indonezijskih zakona. Inače, Vlada ne dopušta privatno vlasništvo nad otocima, ali se udjeli zemljišta mogu prodati ako se radi o velikim, ”razvojnim” projektima.

Najveći kip Djeda Mraza na svijetu visok je kao zgrada sa sedam katova! Krasi ga čak 250.000 lampica, a nalazi se u istom gradu kao i onaj najmanji koji stane u ušicu igle

DRAŽBA POČINJE 8. PROSINCA U NEW YORKU

”Svaki milijarder može posjedovati privatni otok, ali samo rijetki mogu posjedovati ovaj arhipelag nevjerojatnih ljepota koji se prostire na više od 100 otoka,” rekao je u izjavi Charlie Smith, izvršni potpredsjednik aukcije Sotheby’s Concierge. “Predstavljamo izvrsnu priliku svakom pronicljivom kupcu u svijetu da sudjeluje u očuvanju i razvoju jednog od najnetaknutijih područja na zemlji.”

View this post on Instagram

A post shared by Bali – The Island of the Gods (@bali)

Ako ste spremni posjedovati komadić raja u Indijskom oceanu, dražba počinje 8. prosinca i trajat će sve do 14. prosinca u New Yorku. Međunarodni kupci koji ne mogu osobno doći na događanje također će imati priliku dati svoje ponude putem internetske stranice Sotheby’s Concierge Auctions. Ali trebat će vam depozit od 100.000 dolara samo da dobijete priliku!

PODIJELI ČLANAK