U DRUŠTVU PRIRODE: Turistički video iz Crne Gore osvojio cijeli svijet

Crna Gora poluotok
piše Putni Kofer

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore pokrenula je novu globalnu kampanju pod imenom ‘U društvu prirode’ u kojoj pozivaju turiste da posjete Crnu Goru te da osjete njen duh i upoznaju netaknute prirodne ljepote. Turizam u Crnoj gori predstavljen je kombinacijom autentičnih lica i karaktera s jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža s druge strane, a sam spot poslao je i jednu zanimljivu poruku.

Naime, cilj kampanje bio je oživjeti odnos između prirode i čovjeka te pokazati koliko je boravak u prirodi važan u našim životima. Svi znamo da boravak u prirodi donosi mnoge dobrobiti za ljudsko zdravlje, ali i odmak od virtualnog svijeta u kojem smo bili prisiljeni živjeti prije i za vrijeme pandemije koronavirusa.

TURIZAM U CRNOJ GORI: PONOVNI SUSRET S PRIRODOM

Turistički video koji prikazuje putnička iskustva iz čitave Crne Gore naglašava ljepote netaknute prirodne i podsjeća nas da nam je priroda najveći prijatelj. Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, prilikom predstavljanja kampanje podsjetila je na važnost koju nam pruža priroda oko nas: ‘Mjeseci iza nas bili su izazov, ali i lekcija. Možda je vrijeme da sa svježim očima pogledamo na svijet oko nas. Možda je vrijeme da se odvojimo od nekih starih digitalnih navika i podsjetimo da su čovjek i priroda neraskidivo povezani’.

Afganistan - država u kojoj ženama nije dopušteno izaći iz kuće bez muške pratnje

Iako nam je digitalni svijet pomogao da vidimo ljude tijekom ove pandemije, ništa nije bolje od vaše interakcije s prirodom – zaključila je Kukavičić, a kampanja je izazvala pozitivne reakcije diljem svijeta i poslala poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini. Zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode te raznovrsnosti ponude, turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori osjećajući se pritom mirno, bez gužvi i na sigurnoj socijalnoj distanci.

Sveta gora u Grčkoj – najveće područje na svijetu zabranjeno za žene i životinje

PODIJELI: