Najveći vrt na svijetu prostire se na 72.000 četvornih metara, nalazi se u pustinji i jedno je od najljepših mjesta u Dubaiju

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Pedeset milijuna cvjetova, 250 milijuna biljaka, jedna lokacija. Miracle Garden u Dubaiju je najimpresivniji i najveći vrt na svijetu. Svake godine ga posjeti gotovo dva milijuna ljudi, a vrt je toliko velik da tamo možete provesti i nekoliko sati te uživati u raznim cvjetnim oblicima i skulpturama, od romantičnih srdaca do svima dragih Disneyevih likova. Jedino pravilo za goste je: nemojte brati cvijeće, koliko god vam primamljivo bilo.

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

MIRACLE GARDEN U DUBAIJU OČARAVA SVOJIM SKULPTURAMA I DOBITNIK JE BROJNIH NAGRADA

Najveći vrt na svijetu prostire se na 72.000 četvornih metara čarobne cvjetne ekstravagancije, očaravajućih skulptura i drugih raskošnih mirisnih atrakcija. Kroz godine, ovaj park je osvojio mnoge prestižne nagrade, uključujući dvije ulaska u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda – za najveću cvjetnu instalaciju koja prikazuje Emirates Airbus A380, te za najvišu strukturu replike Mickeyja Mousea. Ako tražite očaravajuće utočište usred arapske pustinje, ne tražite dalje od Dubai Miracle Gardena! Osim zapanjujućih cvjetnih atrakcija, vrt nudi više od 30 štandova s raznolikom ponudom hrane, kafića i restorana koji će vas osvježiti i okrijepiti tijekom vašeg posjeta.

NAJVEĆA CVJETNA INSTALACIJA JE AIRBUS A380

Jedna od najposebnijih atrakcija u ovom izuzetnom vrtu je replika Airbusa A380 u prirodnoj veličini. Ova grandiozna struktura je spektakularno ukrašena s čak 500.000 svježih cvjetova i biljaka, a nevjerojatnih 9.000 cvjetova je potrebno samo za svjetski prepoznatljivi logo Emiratesa. Njena impresivna duljina od 72 metra i visina od 24 metra, uvelike pridonose tome što drži zapaženo mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda kao najveća cvjetna instalacija ikada viđena.

VRT JE U POTPUNOSTI ODRŽIV JER KORISTI RECIKLIRANU VODU ZA NAVODNJAVANJE BILJAKA

Zalijevanje beskonačnog broja biljaka u ovom čudesnom vrtu može zvučati zastrašujuće, jer svakodnevno se troši izniman volumen od 757,000 litara vode. No, fascinantno je da se prekrasan izgled ovog vrta održava uz korištenje reciklirane otpadne vode i pametnog sustava navodnjavanja kap po kap. Miracle Garden zaslužuje velike pohvale za svoj odgovoran pristup upravljanju vodom i primjenu energetski učinkovitih metoda koje rezultiraju štednjom od gotovo 75 posto vode i energije.

Najljepši dvorci u Europi čuvari su prošlosti i intrigantnih priča: ovih deset svaki zaljubljenik u povijest mora posjetiti barem jednom u životu

VIŠE OD 150 RADNIKA ODRŽAVA VRT TIJEKOM CIJELE SEZONE KAKO BI OČUVALI NJEGOVU LJEPOTU

Miracle Garden je izgrađen na površini koja je nekad bila pustinja, što ga čini dodatno impresivnim postignućem u uređenju okoliša. Svakodnevno ga održava preko 150 radnika, a tijekom sezone cvjetanja vrt koristi oko 50 tona gnojiva kako bi se osiguralo zdravlje i vitalnost biljaka. Ovaj prekrasni vrt bio je inspiracija za mnoge cvjetne festivale širom svijeta. Posjetiteljima je na raspolaganju besplatna vožnja vlakićem, a tijekom posebnih prigoda i blagdana, vrt dobiva tematske dekoracije kako bi stvorio posebnu atmosferu.

OVDJE MOŽETE POSJETITI I OČARAVAJUĆI VRT LEPTIRA

Otvoren 2015., Butterfly Garden najveći je zatvoreni vrt leptira poznat u svijetu. Unutra se nalazi kolekcija od 15 000 leptira od 50 različitih vrsta. Mogu se pronaći u 10 kupola s kontroliranom klimom gdje možete uživati gledajući ih u njihovom prirodnom okruženju. Ono što je još uzbudljivije je to što možete izbliza promatrati njihovu prekrasnu transformaciju od jajeta preko gusjenice do kukuljice do, na kraju, šarenog leptira s krilima.

MIRACLE GARDEN JE PRIVREMENO ZATVOREN TIJEKOM NAJTOPLIJIH MJESECI U DUBAIJU ZBOG VISOKIH TEMPERATURA

Za razliku od ostalih atrakcija u Dubaiju, Dubai Miracle Garden otvoren je samo tijekom zimskih mjeseci. Ako ga želite posjetiti, planirajte svoje putovanje u UAE između studenog i ožujka kako biste vidjeli cvijeće u punom cvatu. Kreativni cvjetni aranžmani mijenjaju se iz godine u godinu, donoseći raznolikost i svježinu svakom posjetu.

PODIJELI ČLANAK