Šarene boje, živopisni grafiti, vijugave uličice koje podsjećaju na srednjovjekovna mjestašca… Otkrijte urbanu raznolikost prekrasnih njemačkih gradova

Ulična umjetnost
Foto: Michal Maj, Stadt Donaueschingen, GNTB
piše Putni Kofer

Šarmantni gradići prošarani zgradama svih stilova i epoha, radionice i ateljei u kojima se kultiviraju, ali i dalje razvijaju tradicionalni zanati, festivali ulične umjetnosti, vijugave srednjovjekovne uličice, veličanstvene palače i impresivni dvorci… Njemačka je jedna od najljepših europskih zemalja koja privlači turiste diljem svijeta, a osim poznatih znamenitosti, kao turistička destinacija nudi i pregršt malenih dragulja i skrivenog blaga kojeg tek treba otkriti. Ovdje se drvene kuće susreću s industrijskom arhitekturom, a povijesne palače s Bauhausom. Dođite i uživajte u svom savršenom odmoru u ljupkim starim gradovima i urbanoj gradskoj živahnosti, upoznajte inovativne vinare i kušajte novo nadahnute regionalne specijalitete. Radujte se lokalnim festivalima kao i živopisnom životu jer su napokon opet mogući!

TRGOVI IZ BAJKE, DRVENA ARHITEKTURA, ROMANTIČNI MOSTIĆI: KARAKTER NJEMAČKIH GRADOVA I REGIJA OSVAJA NA PRVI POGLED

Njemačke regije imaju svoj nepogrešiv karakter, ne samo zbog zemljopisnog položaja nego i zbog povijesnih događaja i različitih kulturnih utjecaja. Od slamnatih krovova na sjeveru, preko ciglenih gotičkih zgrada pa sve do modernističke arhitekture – njemački gradići će vas razoružati svojim šarmom, a već i na samoj fotografiji pepoznat ćete o kojoj je regiji riječ.

Lokalna kultura ovogodišnja je tema Njemačke turističke zajednice, a bavi se potragom za urbanim životom u kombinaciji s regionalnim korijenima, poviješću i suvremenim kulturnim događajima. Usredotočuje se na iskustva u kojima se može uživati ​​čak i u uvjetima koronavirusa, a ima za cilj inspirirati putnike da posjete Njemačku u budućnosti.

Ovo su najljepša i najslikovitija europska sela koja i uživo izgledaju poput razglednice

NJEMAČKI UMJETNIK UREĐUJE ULICE SVOJIM KREATIVNIM IDEJAMA, A NJEGOVI RADOVI OSTAVLJAJU BEZ DAHA

Ulična umjetnost u njemačkim gradovima daje dašak boje sivim vanjskim zidovima i često premošćuje jaz između prošlosti i sadašnjosti. Uz spontane nacrte umjetnika grafita, u brojnim se gradovima redovito održavaju festivali ulične umjetnosti koji okupljaju etablirane članove scene kako bi čitava područja pretvorila u galerije na otvorenom.

Srednjovjekovni šarm, uske uličice i bogatstvo povijesnih građevina karakteriziraju ulice bavarskog Regensburga. Njegova duga povijest dala je ovom gradu Gornjeg Palatinata uzbudljivu mješavinu stilova koja se nastavlja sve do danas. Kao ulični umjetnik, Andre Maier aka Cike 1 nadilazi jaz između klasične akademske umjetnosti i elemenata Art Nouveaua, do suvremene ulične umjetnosti.

Obožava ukrašavati fasade zgrada – legalno, jer se koncentrira na dvorišta i prolaze kako ne bi promijenio sliku grada koji je zaštićen kao svjetska baština. Ovih dana često slika i u ime općinskih vlasti kako bi Regensburg učinio još ljepšim mjestom za život.

Zašto je načelnik švicarskog sela Bergün turistima zabranio fotografiranje?

HAMBURG JE ŽIVAHNI GRAD S PREKRASNIM POVIJESNIM ZNAMENITOSTIMA, RAZNOLIKIM ČETVRTIMA I TRŽNICAMA KOJE OBOŽAVAJU PRAVI GURMANI

Palače, veličanstvene kuće i kurije koje su preživjele stoljećima daju mnogim njemačkim gradovima jedinstven šarm. Nemali broj njih okružen je prostranim parkovima koji se još uvijek održavaju u besprijekornom stanju, a mnoge prekrasne lokacije svrstane su i na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

Kao ideju za putovanje i istraživanje veličanstvene arhitekture i predivnog Street arta predlažemo Hamburg. Od više od 100 tržnica koje se održavaju i postoje u hanzeatskom gradu Hamburgu, Isemarkt je najbolji izbor za prave gurmane. Nalazi se u samoj luci grada, a svakog utorka i petka oko 200 štandova prodaje svoje ukusne proizvode. Ljubitelji pjesništva će uživati jer nerijetko i lokalni umjetnici tamo nastupaju uživo.

Dobrodošli u Njemačku. Pronađite svoj odmor, svoj vlastiti City Break, a više informacija potražite ovdje.

Putovanja koja mijenjaju pogled na svijet: ovo su najsigurnije zemlje na svijetu idealne za solo putnike

PODIJELI: