Filmovi o putovanjima koje obavezno morate pogledati

Filmovi o putovanjima
piše Putni Kofer

Iako ne možemo putovati koliko bismo voljeli, postoje filmovi koji nas barem na neko vrijeme odvedu na neku daleku destinaciju. Inspiriraju nas, podsjećaju nas da je život samo jedan i da ga iskoristimo najbolje što možemo. I pokazuju nam koliko je divan planet na kojem živimo! Izdvojili smo neke od najboljih filmova o putovanjima u kojima ćete pronaći inspiraciju za neku od vaših idućih pustolovina.

PUT (THE WAY)

Dirljiva priča o ocu koji putuje na drugi kraj svijeta kako bi preuzeo tijelo svog sina koji je umro na hodočašću Camino di Santiago. Na kraju se sam pridružuje hodočašću i doživljava putovanje svog života.

U DIVLJINI (INTO THE WILD)

Sean Penn režirao je film o pustolovu Christophera McCandlessa koji odbacuje civilizaciju i odlazi živjeti u divljinu Aljaske.

Gotovo svaki peti stanovnik ovog grada je student, imaju najljepši park, najbolji Advent u Hrvatskoj i vrlo gostoljubive domaćine. Vodimo vas u Osijek!

TAJNI ŽIVOT WALTERA MITTYJA (THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY)

Ben Stiler glumi sanjara koji uvijek odgađa velike korake, radije se gubi u svijetu mašte. No jedna ga situacija nagna da se pokrene i počne živjeti život kakav je oduvijek želio.

MOJA AFRIKA (OUT OF AFRICA)

Robert Redford i Meryl Streep u Africi. Kultni film koji se može gledati i nekoliko puta i svaki se put još malo više zaljubiti u ovaj divlji kontinent.

IZGUBLJENI U PRIJEVODU (LOST IN TRANSLATION)

Tko nakon ovog filma nije poželio otputovati u Japan? Za one koji ne znaju radnju, Bill Murray i Scarlett Johansson dvoje su Amerikanaca koji se slučajno sretnu u Tokiju i sprijatelje se.

Ova poznata mjesta koja je zaštitio UNESCO do 2050. neće postojati ili će izgledati posve drugačije

IMAŠ PETLJU? (THE BUCKET LIST)

Film The Bucket list prati dva stranca oboljela od raka, a glume ih velikani Morgan Freeman i Jack Nicholson, koji se zajedno upuštaju u avanturu (kraja) života i odluče putovati po svijetu.

DIVLJINA (WILD)

U filmu Wild Reese Whitterspoon glumi mladu ženu koja traži sebe i pomirenje s vlastitom prošlošću na tisućama kilometara dugom Pacific Crest Trailu.

PODIJELI: