Kamo na izlet: Nekoliko dobrih razloga da posjetite Karlovac

Stari grad Dubovac u Karlovcu
piše Putni Kofer

Je li itko ikad stao u Karlovcu? Oni koji nisu, svakako bi o tome trebali razmisliti. Grad na četiri rijeke idealno je odredište za vikend izlet, čak i kad vrijeme više nije idealno za kupanje u tim istim rijekama. Pronašli smo nekoliko stvari koje se isplati vidjeti!

ŠTO VIDJETI U KARLOVCU: DUBOVAC

Stari grad s uzvisine bdije nad Karlovcem i vidljiv je iz gotovo svih dijelova grada. Tvrđava s kulom stara je više od 500 godina, u njoj je danas postavljena izložba o gradu i povijesti, a tijekom godine često se održavaju i zabavna događanja poput viteških igara, koncerata i filmskih večeri. Dobro je znati i da u dvorištu Starog grada radi kafić u kojem se možete osvježiti nakon razgledavanja.

PARKOVI I – ŽABA

Osim gradom rijeka, Karlovac se lako može nazvati i gradom parkova. Teško ćete njime šetati više od nekoliko minuta, a da ne naiđete na neki perivoj, parkić, igralište ili “šanac”. Jedan od najpoznatijih je Perivoj, šetnica koja vodi od centra grada do Gradskog kazališta, na čijem se početku nalazi – spomenik žabi. Karlovčani su ga podigli sami sebi jer ih se oduvijek često, zbog suživota s rijekama, nazivalo „žabarima“.

Kamo na medeni mjesec? Odmor na ovih pet europskih destinacija pamtit ćete cijeli život

FOGINOVO

Karlovačko gradsko kupalište jedno je od najuređenijih i najljepših riječnih kupališta u ovom dijelu Europe. Skakaonice, igralište za odbojku, slapovi i velika travnata površina na kojoj se možete ispružiti i uživati u lijepom vremenu oduševljavaju sve koji ga posjete. Čak i ako dan nije dovoljno topao za kupanje, prošećite uz kupalište, napravite piknik, lezite na travu i uživajte u šumu rijeke.

AQUATIKA

Na desnoj obali rijeke Korane smješten je slatkovodni akvarij Aquatika, jedinstven u Hrvatskoj. Postav akvarija prikazuje floru i faunu hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, a iako je originalno zamišljen kao sadržaj za edukaciju i zabavu najmlađih, jednako oduševljava i odrasle.

PODIJELI: