Tri dana sporta i dobre zabave: uskoro u Šibeniku polumaraton „4 Tvrđave”, nastupaju Gibonni i TBF

Znamenitosti Šibenika
piše Putni Kofer

Zadnji vikend u svibnju u Šibeniku se održava polumaraton pod nazivom „4 Tvrđave“! Ova sportsko-kulturna manifestacija odvijat će se tri dana, počevši od podjele startnih brojeva i koncerta iznimno popularnog glazbenika Gibonnija, u petak 27.05.2022. na Tvrđavi Svetog Mihovila. Središnji dnevni događaj sljedećeg dana, subote 28.05. su dječje utrke za naše najmlađe, a večernji program rezerviran je za koncert poznate grupe TBF. Da subota bude još opuštenija i zabavnija, na rivi će se održati i „Pivska milja“ – popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima.

Kameni svjedoci prošlosti: ovo su najljepši mali srednjovjekovni gradovi u Europi koje morate posjetiti

NEDJELJNI POLUMARATON 4 TVRĐAVE – MEĐUNARODNA ATLETSKA UTRKA NA 21.098 METARA

Glavni događaj manifestacije je nedjeljni Polumaraton 4 tvrđave – međunarodna atletska utrka na 21.098 metara sa startom i ciljem na šibenskoj rivi te stazom koja obuhvaća šibenske tvrđave. Staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, a završetak utrke je uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil, ujedno i najzahtjevniji dio rute. Start je u nedjelju, 29. svibnja u 9 satiSvima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na pet kilometara, a šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka.

Ideja je da Polumaraton 4 šibenske tvrđave zaživi kao redovna godišnja manifestacija koja će u Šibenik privlačiti veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport, a samim građanima Šibenika pružit će dodatne sadržaje te ih potaknuti na sportske aktivnosti.

NASTUPITI MOGU SVI ONI KOJI NA DAN UTRKE IMAJU NAVRŠENIH 16 GODINA

Na šibenskom polumaratonu „4 Tvrđave“ smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima World Athletics (Svjetske atletske federacije).

Osam nevjerojatnih dvoraca u kojima možete prespavati, najam je u jednom od njih tek 27 eura po osobi

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

PODIJELI ČLANAK