Prava oaza osvježenja: doznajte gdje se u Hrvatskoj nalazi ovaj impresivan slap dug 38 metara

Izlet u Virovitičko-podravsku županiju: Što sve posjetiti na Sjeveru Hrvatske
Foto: TZVPŽ
piše Putni Kofer

Nacionalni park Plitvička jezera prirodni su fenomen poznat i preko granica Hrvatske te jedina hrvatska prirodna baština koju je zaštitio UNESCO. Slapovi Krke drugi su najposjećeniji nacionalni park, također poznat po prekrasnim slapovima i prizorima koji ostavljaju bez daha. Za njih ste sigurno čuli, a velika je šansa i da ste ih već posjetili. Ima nešto smirujuće u pogledu na vodu koja pada s visine, razbija se u tisuću kapljica preko kamenja i stijena pa ponovo smiruje u toku neke rijeke ili formiranom jezercu. Zato smo provjerili gdje se nalazi ovaj prekrasan slap, Skakavac, koji definitivno zaslužuje biti na razglednicama, a na vama je samo da ga posjetite i tako si priuštite vizualnu i zvučnu terapiju za um te napuniti baterije za svakodnevicu.

SLAP SKAKAVAC U PARKU PRIRODE PAPUK JE PRIZOR KOJI SE NE ZABORAVLJA

Izletište Jankovac i Grofova poučna staza najposjećeniji su i po mnogima najljepši dio Parka prirode Papuk, a glavna atrakcija staze je svakako 38 metara visok slap Skakavac. Do Jankovca se dolazi iz smjera Požege i Velike, vozi se uzbrdo kroz šumu i u jednom se trenutku pred vama pojavljuje uređeno izletište s planinarskim domom, edukativnim tablama, klupama za odmor… Grofova poučna staza je kružna pa do slapa možete doći odmah ili će on biti zadnja postaja vaše šetnje. Žubor vode, prekrasan prizor vode koja se razlijeva po stijeni, a sve okruženo zelenilom i manjim potocima.

Ovaj raskošni ljepotan biser je slavonskog gorja, a bilo da ga posjetite ljeti, kada osvaja svježinom, ili u zimskim mjesecima kada se pretvara u fantastične ledene skulpture – prizor je koji ćete dugo pamtiti. Ako slučajno naletite na crvene latice na njegovom dnu, nemojte se iznenaditi jer ovo mjesto mnogi parovi biraju za ulazak u bračnu luku.

Dobro je znati da je ljeto idealno vrijeme za posjetiti predivni Papuk! Tamo možete uživati na svježem zraku, voziti bicikle ili kanue, prošetati bajkovitim stazama, s prijateljima organizirati planinarenje ili pak kušati jedinstvene specijalitete koje će vam pripremiti uvijek ljubazni domaćini. Uživajte u posjeti i čuvajte prirodu, pokupite sve smeće koje napravite i iza sebe ostavite samo otiske svojih cipela!

Simbol Rima i slavne prošlosti: deset stvari koje niste znali o Koloseumu
PODIJELI: