Životinjska carstva nadomak grada: najbolja izletišta sa životinjama u okolici Zagreba

Izletišta sa životinjama u okolici Zagreba koja morate posjetiti
piše Putni Kofer

Proljeće je na vratima, a sa suncem se u mnogima budi želja za istraživanjima, putovanjima, ali i kraćim vikend izletima u neposrednu okolicu. Ako na izlet želite povesti mališane, ili ste i sami u duši dijete, a pritom obožavate životinje, savršen izbor su mjesta na kojima možete vidjeti brojne vrste, od konja, koza, patkica, magaraca, sve do – pravih deva. Odabrali smo nekoliko izletišta sa životinjama u okolici Zagreba koja će biti savršeno odredište za vaš sljedeći sunčani vikend.

IZLETIŠTE DVA POTOKA, LUKA

Tridesetak kilometara od Zagreba, u slikovitom zagorskom ambijentu, smjestilo se ovo izletište koje se, kako mu ime i govori, nalazi na sjecištu dvaju potoka što njegovo okruženje čini zaista posebnim. Restoran s velikom terasom poslužuje autohtone zagorske specijalitete, poput purice s mlincima, štrukli i brojnih drugih, na imanju je uređeno i dječje igralište, ali najveća je atrakcija – mali zoološki vrt. U njemu se nalaze brojne domaće i divlje životinje, poput paunova, purica, patki, guski, japanskih kokoši, zečeva, konja, ovaca, ali i prelijepi jeleni, košute i mufloni.

EKO PARK KRAŠ, BRATINA

Nedaleko od glavnog grada smjestilo se imanje na kojem se može provesti zabavan i ispunjen dan u prirodi, kušati ukusna jela pa i prespavati u jednoj od lijepo uređenih drvenih kućica. U sklopu eko parka nalazi se i zoološki vrt s domaćim životinjama, koji jednako oduševljava djecu, kao i one malo starije. Ovdje možete vidjeti jelene lopatare, srne, konje, magarce, koze, ovce, patkice i koke…

SEOSKI TURIZAM KEZELE, GRABERJE IVANIĆKO

U srcu Moslavine, na pola puta između Ivanić Grada i Čazme, smjestilo se imanje obitelji Kezele koje je nastalo na dugoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina. Na imanju su uređene drvene kućice stare oko 100 godina u kojima se uživa u jelima iz domaće kuhinje i vinima iz njihovog vlastitog podruma.

Digitalni detox: top 5 razloga zašto robinzonski turizam postaje sve popularniji

Tu je i štala s domaćim životinjama, a najveći hit su konji pasmine hrvatski posavac. Uz najavu moguće je dogovoriti i jahanje, kako za iskusne jahače, tako i za početnike koji će biti u sigurnim rukama iskusnih trenera.

BIO PARK DIVLJE VODE, STOJDRAGA

Usred žumberačkog zelenila smjestilo se ovo izletište udaljeno 12 kilometara od Samobora s brojnim sadržajima za djecu, ali i odrasle. Ovdje vas čekaju dva restorana, zoološki vrt, poni konji za jahanje, riblji vrt s ribogojilištem, sportski ribolov na šarana i pastrvu, čist zrak i gusta šuma. Na imanju možete vidjeti brojne životinje, a najveće su zvijezde koze koje će bez srama pristupati vašem stolu i tražiti koji zalogaj za sebe.

Vino zbog kojeg ćete se uputiti u Moslavinu: Njegovo veličanstvo Škrlet

KONJIČKI KLUB TRAJBAR, ZAPREŠIĆ

Ljubitelji konja sigurno znaju za ovu lokaciju, na kojoj se u restoranu Potkova poslužuju autohtona domaća jela, a na terasi okruženoj zelenilom može se objedovati s pogledom na njihov ponos – prekrasne konje. Možete ih jahati, uz pratnju, kroz okolne šume ako ste iskusni jahač, okušati se u jahanju uz vodstvo ako ste početnik, a za djecu organiziraju i šetnje na ponijima.

HRVATSKA SAHARA, ĐURĐEVAC

Ako vas zanima nešto potpuno drugačije od mačke ili psa, pa čak i koze i jelena, krenite u nešto udaljeniju Hrvatsku saharu. Zvijezde ovog imanja su dvogrbe deve Đurđica, Dina, Tomica i Romeo. U pustinjskom ambijentu pored utvrde Stari grad u Đurđevcu možete vidjeti i patuljaste kamerunske ovce i koze, vijetnamske svinje, ali i ljame.

Mislite da ste vidjeli sve u okolici Zagreba?

Okolica Zagreba nudi pregršt dobrih mjesta za odmak od svakodnevice i užurbanog načina života. Putni Kofer donosi 3 super prijedloga za izlet u Hrvatsko zagorje, preporuke za obiteljska izletišta u okolici Zagreba te popis gradova oko Zagreba koji su idealni za jednodnevne izlete. Ako na izlet idete s klincima, evo nekoliko prijedloga za izlete za djecu i roditelje.

PODIJELI: