Osvježenje nedaleko od grada: 3 najljepša kupališta na Mrežnici zbog kojih ćete zaboraviti na more

Kupalište Mrežnička kuća na Mrežnici
piše Putni Kofer

Idućih nekoliko dana pljuskovi i grmljavina neće nam biti prijetnja, ali zato hoće jako sunce i vrućine. Meteorolozi najavljuju visoke temperature i prvi toplinski udar ovoga ljeta, ponegdje s najvišom dnevnom temperaturom preko 35 stupnjeva Celzijevih. Ako niste u mogućnosti uživati na moru, a ne da vam se niti na Bundek ili Jarun, osvježenje se može pronaći na jednoj od najljepših kontinentalnih rijeka koja je već tradicionalno omiljeno odredište Zagrepčana i stanovnika unutrašnjosti Hrvatske. Ovo su 3 najljepša kupališta na Mrežnici zbog kojih ćete zaboraviti na more!

MREŽNIČKA KUĆA JE SAVRŠENO MJESTO ZA PROVESTI UGODNA POPODNEVA

Nedaleko od Duge Rese u naselju Donji Zvečaj, dnevni boravak Mrežničke kuće je idealno mjesto za provesti ugodno popodne u predivnom prirodnom ambijentu. Ovdje možete voziti kanue, kupati se u osvježavajućoj rijeci te kušati izvrsne specijalitete obitelji Vukmanić koja već godinama pruža bogatu gastronomsku ponudu svojim posjetiteljima. Obavezno kušajte njihov burger od crne slavonske svinje, katsu piletinu, čips od šarana i osvježite se atraktivnim ljetnim koktelima. Mrežnička kuća otvorena za sve goste od srijede do nedelje od 12 do 23 sata.

KAMP SLAPIĆ I JEDNO OD NAJLJEPŠIH KUPALIŠTA NA KONTINENTU

Kamp Slapić je jedan od najpoznatijih kampova u unutrašnjosti zemlje, a smjestio se na desnoj obali Mrežnice, u Mrežničkom Brigu. Ovo je idealno mjesto za obiteljski odmor i rekreaciju u prirodi, a od Zagreba je udaljen tek sat vremena vožnje automobilom. U kampu se nalaze vrhunski opremljene mobilne kućice, drveni šatori s terasama, moderni sanitarni čvorovi, sportski tereni, dječje igralište i restoran u kojem možete utažiti glad i žeđ.

Uz odličnu gastro ponudu i atraktivne sadržaje, Slapić je ponosni vlasnik jednog od najljepših kupališta u okolici Zagreba. Ovdje možete birati hoćete li u rijeku ući sa stare vodenice, nekog od drvenih molova ili samo ušetati blagom obalom. A u rijeci će vas dočekati pitomi labudovi. Ovo riječno kupalište pruža pravo osvježenje u prirodnoj idili i savršena je destinacija za bijeg s vrućeg zagrebačkog asfalta.

Odmor od gradske vreve: najljepša mjesta za izlete u okolici Zagreba

OTOK LJUBAVI – ROMANTIČNO LJETNO ODMORIŠTE OKRUŽENO SEDRENIM BRANAMA

U omiljenom ljetnom odmorištu na kontinentu kraljuje obitelj Spudić koja je komadić prekrasne prirode pretvorila u neodoljivo izletište s vrhunskom ponudom. Do ovog romantičnog otočića usred Mrežnice možete stići vozeći se starom cestom kroz Dugu Resu, a ako ste se tamo zaputili iz Zagreba, putovat ćete svega sat vremena i stići do naselja Belavić.

Ovdje ćete pronaći mjesta za roštilj, restoran, kanue pa čak i tobogan! Tok rijeke je spor, širok i plitak, zbog čega je voda često iznimno topla, što će posebno oduševiti sve zimogrozne kupače. Možete prošetati i po labirintu obližnjih slapića i sjesti pod jedan od masažnih mlazova Mrežnice. Otok ljubavi ima vlastiti parking za sve posjetitelje, a njihovo radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 10 do 22 sata.

Gdje otići na godišnji odmor izvan Hrvatske? 5 ljetnih destinacija za nezaboravno putovanje po Europi
PODIJELI: