
Slastica s potpisom grada
Azijska kuhinja u mnogočemu se razlikuje od hrvatske, a jedna od najvećih razlika jest količina začina, ali i to što se njihova hrana jede štapićima i rukama. Hrvati jako vole egzotičnu hranu, a sushi i wok gotovo da su se udomaćili kod nas. Srećom pa se u brojnim restoranima mogu kušati jela različitih kultura, no azijska svakako spada u omiljeniju unatoč tome što je nekada intenzivnijeg okusa i ljutine. Među popularnijim azijskim obrocima svakako su Pad Thai kojeg ljudi vole zbog kikirikija i Chicken teriyaki noodles, no u posljednje vrijeme pravi je hit Katsu piletina za koju donosimo recept. Radi se o jelu koje je osvježavajuće i drugačije, a opet vrlo slično našoj pohanoj piletini!
„Katsu je jelo koje definiraju dimenzije. To je steak pilećih prsa, ne deblji od 2 cm, koji se uvalja u posebne panko mrvice te se poha i najčešće poslužuje uz rižu i tonkatsu umak na bazi ketchupa, agruma i raznih začina. Razlog zašto je katsu dobio na popularnosti i u Aziji i kod nas jest taj što se može posluživati uz još bezbroj priloga – od voća poput ananasa i manga, ali i jabuka. Uz ovu piletinu poslužuju se i razne salate, povrće, ukiseljeni đumbir, krastavci te sve popularniji kimchee“, otkriva nam Hrvoje Šalković iz restorana Brewbites koji je odlučio podijeliti recept za ovo popularno jelo.
Za katsu piletinu:
Za priloge:
Za sonoma salatu:
Dressing za sonoma salatu:
Ocat za kiseljenje krastavaca:
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
NEOTKRIVENI RAJ
Sveopća kontrola
Kvizovi
Zeleni kutci blizu Zagreba
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa
Lagano i puno okusa
Tanjur pun morskih priča
Oslić na dva načina
Ručak ili večera bez stresa