Ako ovo ljeto planirate na otok Krk, nemojte zaobići ovih 5 plaža!

Zalazak sunca na otoku Krku
piše Putni Kofer

Otok Krk se naziva i otokom Plavih zastava koje se ponosno vijore kao dokaz čistoće mora i obale. Od ukupno 37 plavih zastavica na području cijelog Kvarnera, njih 15 nalazi baš na ovom prekrasnom otoku. Od pješčanih, šljunčanih pa sve do stjenovitih dijelova s betoniranim platoima, ovo su najljepše plaže na otoku Krku koje morate posjetiti!

U kojem hrvatskom gradu živi najviše mladih? U slikovitom rekorderu četvrtina stanovnika ima manje od 20 godina, a svaki peti ima između 15 i 29 godina

ZLATNA PLAŽA

Golden Bay ili Zlatna plaža je nešto uistinu posebno, a lokalno stanovništvo je poznaje i kao Velo Čelo ili Biškupići. Smještena na zapadnoj obali Krka nedaleko od Stare Baške, u podnožju velike stijene, prekrasna šljunčana plaža idealna je za sve oni koji žele uživati u apsolutnom miru i tišini jer zbog velike strmine pješice nije moguće doći do nje pa je jedini pristup plaži brodicom.

View this post on Instagram

A post shared by Iva Znaor (@iva.znaor)

SVETI MARAK

Smještena u mirnoj i tihoj uvali do koje vodi asfaltirana cesta, Sveti Marak je jedina pješčana plaža na otoku, a nalazi se 6 kilometara od Vrbnika, nedaleko od sela Risika. Plaža je zaštićena uvalom, stoga je more uvijek malo toplije, a do nje možete doći pješke ili osobnim automobilom. Ova plaža je kao stvorena za gradnju dvoraca i svega što mališanima ili vama padne na pamet.

Kultni obrok koji je simbol hedonizma i okupljanja oko stola ima samo jedno pravilo: hrana mora biti ukusna, domaća i pripremljena s ljubavlju

POTOVOŠĆE

Šljunčana plaža Potovošće jedna je od najljepših plaža na otoku Krku, a proglašena je i jednom od najljepših u Hrvatskoj. Udaljena je samo 3 kilometra od Vrbnika, do nje se dolazi kroz gustu borovu šumu iznad koje se nalazi parking, a moguće je doći i morskim putem s brodom. Sa svojim pjeskovitim dnom, kristalno plavim morem, bogatstvom zelenila i mirisima kadulje i smilja očarat će vas već na prvi pogled!

OPRNA

Oprna se smjestila u prelijepom zaljevu u neposrednoj blizini Stare Baške. Riječ je o relativno nepristupačnoj plaži širokoj 120 metara do koje nije moguće doći osobnim automobilom, već izazovnim stazama ili morskim putem. Imajte na umu kako Oprna nema prirodnog hlada pa se naoružajte svim pomagalima koji vam mogu pomoći u zaštiti od sunca.

View this post on Instagram

A post shared by The Nomad Life | Kroatie (@thenomad.life)

Poznata je činjenica da su najljepše plaže one do kojih je teško doći, a toj kategoriji pripada i Vela Luka. Ova je plaža proglašena jednom od najromantičnijih na otoku, a svi oni koji je posjete kažu da svojom ljepotom liječi dušu.

Što sve posjetiti na otoku Krku? Provjerite naše prijedloge

Krk je jedan od naših najpoznatijih i najljepših otoka. Njegova povoljna klima, geografski položaj i prirodne ljepote prepoznati su još u antičkom dobu kada su ga stari Rimljani nazvali Zlatnim otokom. Ako prvi put putujete, provjerite naše prijedloge i saznajte što sve posjetiti na otoku Krku.

PODIJELI ČLANAK