Putovanja za dvoje: Pet najromantičnijih vikend izleta u Hrvatskoj

Putovanja za dvoje: Pet najromantičnijih vikend izleta u Hrvatskoj
piše Putni Kofer

Veljača je poznata kao mjesec ljubavi, pa iako je puno onih koji tvrde da im Valentinovo ništa ne predstavlja, mnogi vole baš tih dana oko 14. veljače otići na kratko putovanje i provesti kvalitetno vrijeme s voljenom osobom. Čak i ako vam mogućnosti ne dopuste putovati u sljedećih par tjedana, prvom prilikom pobjegnite na kratko putovanje ili romantični vikend. Istraživanja pokazuju da osobe koje zajedno putuju duže ostaju zajedno, rjeđe se razvode, sretnije su u vezi i imaju bolji seksualni život. Evo nekoliko prijedloga putovanja za dvoje!

ROVINJ – NAJROMANTIČNIJI ISTARSKI GRADIĆ

Kamene uličice, crkva svete Eufemije koja bdije nad gradom, šume i mirisni morski zrak u kombinaciji s nekim od najboljih hrvatskih hotela i restorana koji se nalaze upravo ovdje čine ovaj istarski biser jednim od najpopularnijih odredišta za kratka putovanja. Ne propustite posjetiti muzej batane, tradicionalne drvene barke, popiti koktel u jednom od barova na samoj kamenoj obali, nazdraviti istarskom malvazijom uz finu večeru…

DUBROVNIK JE UVIJEK DOBRA IDEJA

Jedan od najljepših gradova na svijetu prekrasan je u svako doba godine, ali ako ga posjetite izvan ljetne sezone doživjet ćete njegove prekrasne kamene ulice i brojne znamenitosti bez prevelike gužve koja ljeti često kvari doživljaj. Prošetajte slavnim zidinama, posjetite tvrđave Lovrijenac, Bokar, Minčeta, Revelin, popijte vode na velikoj Onofrijevoj česmi… U Dubrovniku je niz vrhunskih hotela i restorana pa svoj odmor upotpunite opuštanjem u wellnessu i uživanjem u vrhunskoj gastronomiji.

Kako se spremiti za putovanje? Imamo pet savjeta za pametnije pakiranje

STARA DAMA OPATIJA: KRALJICA JADRANA NIKADA NIJE IZAŠLA IZ MODE

Duge šetnje uz more slavnom šetnicom Lungomare zbližit će vas s voljenom osobom. Uživajte u brojnim opatijskim parkovima, razgledajte muzeje i raskošne austrougarske vile, a odsjednite u jednom od brojnih odličnih hotela u kojima možete uživati u bazenima, masažama i finoj hrani.

VARAŽDIN – BAROKNA PRJESTOLNICA HRVATSKE

Osjećajte se nakratko poput plemića u nekadašnjem glavnom gradu Hrvatske u čijem je centru niz očuvanih starih palača, a sam Stari grad jedan je najljepših u Hrvatskoj. Na sjeveru zemlje neće vas razočarati ni gastronomija, a kako znamo da ljubav ide kroz želudac uživajte u varaždinskim klipićima i brojnim domaćim specijalitetima ovog kraja.

PLITVIČKA JEZERA – SVJETSKI BISER NEPROCJENJIVE VRIJEDNOSTI

Ako vi i vaša voljena osoba volite prirodu i zelenilo, unajmite kućicu, uplatite hotel ili odsjednite u kampu u neposrednoj blizini najljepšeg i najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka. Izlet na Plitvička jezera uvijek je dobra ideja, organizirajte cijeli vikend kako biste u potpunosti uronili u čudo prekrasne prirode.

Kamo na medeni mjesec? Odmor na ovih pet europskih destinacija pamtit ćete cijeli život

Izbor smještaja je zaista velik, a probuditi se u zelenilu i uz šum vode zaista je poseban osjećaj. Šetajte stazama uz žubor vode, oduševite se pogledom na slapove, popnite se na neki od obližnjih planinskih vrhova… Plitvice su savršen izbor u svako doba godine!

Ljetna idila i na kontinentu: imamo vodič za vodene parkove, terme i bazene u Hrvatskom zagorju
PODIJELI: