Svi su ludi za tikvicama, a ovo su najbolji recepti za brza i jednostavna jela u kojima imaju glavnu ulogu

Foto: Pixabay
piše Putni Kofer

Sočne, zelene, osvježavajuće, pune vitamina… Tikvice su s razlogom mnogima omiljeno ljetno povrće. Blagog su, nenametljivog okusa, pa se odlično uklapaju u različita jela, od predjela, juha, sve do glavnih jela, a koriste se i u popularnom kruhu s tikvicama. Recepti s tikvicama najčešće su brzi, jednostavni i neodoljivi, a pripremiti ih mogu i oni s manje kulinarskog iskustva. Mogu se peći, pripremati na roštilju, kuhati, koristiti u složencima, od njih se može raditi ukusna juha… U nastavku doznajte koji su najbolji recepti s tikvicama koje morate probati ovog ljeta!

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

TIKVICE BISTE TREBALI JESTI ŠTO ČEŠĆE, ZDRAVE SU I PUNE VITAMINA

Pune su vode pa ih ne treba dugo termički obrađivati, a zbog blagog okusa slažu se i s osnovnijim i onim malo jačim začinima i namirnicama. Dobro je znati da se u korici tikvica nalazi većina hranjivih tvari poput vitamina B i C pa ih nije poželjno guliti prije kuhanja ili pečenja. Nutricionisti kažu da ova namirnica potiče probavu, pomaže pri mršavljenju i snižavaju krvnog tlaka.

POPEČCI OD TIKVICA

Jedno od omiljenih i najjednostavnijih jela od tikvica su sočni popečci. Lako se spremaju, klinci ih obožavaju, zasitni su i neće vam oduzeti puno vremena. Za njihovu pripremu potrebno je samo nekoliko namirnica, a možete ih kombinirati s narescima, salatama, komadima mesa ili ih jesti samostalno.

Doznajte više: Recept za popečke od tikvica

U kojem hrvatskom gradu živi najviše mladih? U slikovitom rekorderu četvrtina stanovnika ima manje od 20 godina, a svaki peti ima između 15 i 29 godina

JUHA OD TIKVICA

Ako vam je dosta suhih jela i zaželjeli ste se nečega „na žlicu”, onda će vam prijati ovaj recept. Prirodna, savršeno kremasta, ukusna… Ova jednostavna (i najbolja) juha od tikvica može poslužiti kao predjelo ili brzinska večera, a gotova je za samo dvadesetak minuta!

Doznajte više: Recept za juhu od tikvica

TIKVICE PUNJENE MLJEVENIM MESOM

Jedno od najpopularnijih jela su tikvice punjene mljevenim mesom i zapečene u pećnici. Recept je jednostavan, a jelo ukusno i zasitno. Za njega ćete trebati najprije pripremiti gusti bolonjez, napuniti “lađice”, pa sve zapeći sa slasnim sirom.

Doznajte više: Recept tikvice punjene mljevenim mesom

PODIJELI ČLANAK