Krave brane plaže od turista! Počelo je u pandemiji kad nije bilo ljudi, ali onda su stvari izmakle kontroli

Foto: Flickr
piše Putni Kofer

Što obično očekujete na plažama? Mnoštvo ljudi, djece koja se igraju, pse sa svojim vlasnicima, možda poneku mačku i radoznalog galeba… Međutim, ako se ove ljetne sezone odlučite posjetiti Korziku, na plaži biste mogli doživjeti nešto što će vam zauvijek ostati u sjećanju – sunčanje uz krave! Krave na plažama prava su turistička atrakcija, ali budite oprezni – tijekom pandemije mnoge su od njih postale vrlo divlje i odlučile preuzeti kontrolu nad otokom!

Nerazvikani gradovi u Europi koje vrijedi posjetiti ovog proljeća: osvajaju ljepotom, šarmom, arhitekturom i životom koji teče njihovim ulicama

KRAVE ODLUČNE U OBRANI SVOJIH PLAŽA OD TURISTA

One su velike, glasne i nesramežljivo zauzimaju prostor na prekrasnim plažama Korzike. Ovaj francuski otok u Sredozemnom moru poznat je po svojim stanovnicima – više od 15.000 krava koje su jedna od glavnih turističkih atrakcija. Nije rijetkost vidjeti ih kako šeću među starim srednjovjekovnim uličicama dok uživate u svom omiljenom piću ili kušate poznata vina i sireve u lokalnoj konobi, a posebno su brojne bile tijekom pandemije kada su ljudi bili zatvoreni u svojim domovima.

Krave su tada u nikad većem broju slobodno šetale plažama, uživajući u suncu i osvježavajućem morskom povjetarcu. No, kad su turisti ponovno počeli posjećivati plaže, krave su se iznenada pokazale neobično tvrdoglave i odlučno su dale do znanja da više ne žele dijeliti svoj prostor s ljudima. Stoga nije iznenađujuće da su prošlog ljeta izazivale kaos na plažama Korzike.

Hrvatske povijesne ceste spomenik su ljudskoj snalažljivosti, simbol borbe s prirodom i mjesta očaravajuće ljepote i nevjerojatnih vidika

KAKO SE NOSITI S DIVLJOM STOKOM NA KORZICI: “NAJBOLJE JE DATI IM PREDNOST”

Prema lokalnim medijima, prošlog ljeta se dogodio incident na plaži u Lotuu, gdje je jedna krava izbola čovjeka u vrat. Krdo krava je potjeralo turiste jednom od glavnih ulica u gradu, a u Lozziji, žena u svojim 70-ima je vješala rublje kada ju je napala krava i zadobila tešku ranu na nozi. Gomile stoke su također divljale južnim dijelom otoka, oštetivši automobile i privatnu imovinu te zatvorile plaže. Jedan lokalni dužnosnik je tom prilikom izjavio: “Kada vidite da krave idu u određenom smjeru, najbolje je dati im prednost.” Stoga, ljudi, na Korzici je sada važno dati prioritet kravama na plaži.

KORZIKA RAZMATRA PLAN ZA KONTROLU KRAVA RADI ZAŠTITE TURISTA

Krave na ovom otoku već godinama slobodno lutaju i zajedno žive sa stanovnicima. Međutim, iako su one dio prekrasnog krajolika Korzike, nije neuobičajeno da ponekad budu agresivne prema ljudima. Stoga su na plažama postavljeni znakovi koji upozoravaju posjetitelje da se drže podalje od njih. Kako bi se spriječilo moguće ozljeđivanje ljudi, vlasti otoka sada razmatraju proaktivniji plan za kontrolu krava i zaštitu turista.

ŠARMANTNI FRANCUSKI OTOK KOJI NAZIVAJU PLANINOM U MORU

Ovaj mediteranski otok očaravajuće ljepote nadaleko je poznat po prekrasnim krajolicima, ukusnoj gastronomiji, vinima, autentičnoj kulturi i malim selima koji ostavljaju bez daha. Jedno od njih je i Sartène, izgrađeno na nekoliko razina, s povezanim labirintom malih uličica, tajanstvenim stepenicama, lukovima i nevjerojatnim arkadama.

Šetnja srednjovjekovnim trgom i slijepim ulicama s pogledom na prelijepu korzikansku dolinu inspirirat će vas da putujete unatrag s vremenom, a skrovita dvorišta će vam pružiti autentičan uvid u to kako se nekada živjelo u ruralnoj Korzici.

PODIJELI ČLANAK