Otok s kojeg se ni Robinson Crusoe više ne bi želio vratiti u civilizaciju

Otok Mljet
piše Putni Kofer

Pustolovni roman Robinson Crusoe već 300 godina oduševljava čitatelje diljem svijeta, a priča o liku koji je doživio brodolom u pokušaju da ostvari svoj san i postane moreplovac jedna je od najpoznatijih na svijetu. Otok na kojem je boravio Robinson u Defoeovom romanu prepun je neobičnih životinja, raznolikog bilja, toplog zraka, sunca, pijeska i mora, baš kao i na Mljetu, čarobnom otoku na kojem vladaju zelene šume, kristalno čisto i neodoljivo more.

DJEVIČANSKA PRIRODA UZ MIRIS DIVLJIH BOROVIH ŠUMA

Ovdje se u pravom smislu osjeća sinergija i snaga mora, sunca i prirode, a netaknute uvale i puste plaže će vas vratiti u idilično doba djetinjstva kada ste uživali uz zgode pustinjaka koji živi na egzotičnom i nenastanjenom otoku. Otok Mljet je zasigurno mjesto na kojem se možete izolirati i osjećati kao Robinson Crusoe i koje će vam donijeti potpuni osjećaj slobode i apsolutni mir.

Usamljeni kutci i djevičanska priroda uz miris divljih borovih šuma nekoć su poslužili za snimanje hrvatskog reality showa ‘Survivor’, a borbe za opstanak, u stilu Adama i Eve, na Odisejevu otoku snimale su i talijanske i španjolske producentske kuće.

Otok boli i strave na Jadranu: mjesto je toliko jezivo da je talijanska vlada zabranila posjete

Ako volite čitati pustolovne priče, onda ste sigurno maštali o iskonskim i autentičnim mjestima. Tko ne bi za promjenu prekinuo vezu s civilizacijom i uživao u okolini u robinzonskom stilu? Daleko od gradske gužve i monotonije svakodnevice, čarolija robinzonskog života čeka vas na Mljetu, otoku za sve pustolove novog doba.

KAKO DOĆI DO OTOKA MLJETA

Do otoka Mljeta možete doći na nekoliko načina, no ako idete osobnim automobilom preporučam trajektnu liniju Prapratno (poluotok Pelješac) – Sobra (Mljet). Ako dolazite bez auta, na Mljet možete doći katamaranskom linijom iz Dubrovnika, sa svakodnevnim polaskom na relaciji Dubrovnik – Šipan – Sobra (Mljet) – Polače (Mljet) – Korčula – Ubli (Lastovo). Vozni red i cijene karata ovise o razdoblju i sezoni, a sve detalje oko plovidbe možete provjeriti ovdje.

Najljepše skriveno mjesto na moru: mistično naselje Lubenice u kojem vlada nebeski mir

PODIJELI: