Najljepše plaže na otoku Cresu kao stvorene za uživanje ovog ljeta

Plaža Lubenice otok Cres
piše Putni Kofer

Bajkoviti Cres najveći je jadranski otok uz otok Krk i idealno mjesto za suživot s prirodom. Cijelo njegovo područje oduševljava svojom raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta, iskonskom prirodom, mirisima, tišinom, tirkiznim morem, šumama, malim selima, ljubaznim stanovnicima, ukusnom hranom… Daleko od gradske vreve skrivaju se i male uvale u kojima možete uživati u miru i privatnosti pa ako se odlučite za kupanje, ovo najljepše plaže na otoku Cresu koje morate posjetiti!

PLAŽA SVETI IVAN (LUBENICE)

Jedna od najvećih atrakcija otoka Cresa zasigurno je plaža sv. Ivan koja se smjestila u skrovitoj uvali i koja je zbog svoje ljepote često motiv na turističkim razglednicama. Iako se radi o jedinstvenoj šljunčanoj plaži, do nje je poprilično teško doći. Može joj se prići brodom, što je jednostavnija verzija, ali i uskim puteljkom hodajući za što će vam trebati gotovo sat vremena, a natrag vjerojatno i dvostruko dulje zbog uzbrdice. Plaža je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa te je idealna za miran odmor jer kupači nisu mnogobrojni ni u srcu turističke sezone.

PLAŽA SVETI BLAŽ

Otok Cres obiluje predivnim i raznolikim plažama koje će vas naprosto ostaviti bez daha. Od velikih i uređenih gradskih plaža pa sve do skrivenih uvala, najveći hrvatski otok jednostavno ima sve! Udaljena tek 7 kilometara od grada Cresa, plaža Sveti Blaž jedna je od najljepših plaža, a do nje možete doći pješice ili brodom. Posebna je po stijenama koje je okružuju i spektakularnom pogledu koji se pruža na bajkovitu Istru. Ovdje će uživati svi ljubitelje prirode i svi oni koji vole mir i tišinu. 

Uzbudljive priče o životima plemića, odanosti i preživljavanju: 8 impresivnih dvoraca u Hrvatskom zagorju koje morate posjetiti

STARA POROZINA

Prekrasna plaža Stara Porozina kod istoimenog mjesta jedna je od najljepših šljunčanih plaža na otoku, ima svoj prirodni hlad, na njoj nema gužvi pa možete uživati u miru i idiličnoj atmosferi. Mnogi su je okarakterizirali i kao raj za avanturiste i parove koji su željni privatnosti i romantike. S obzirom na to da ovdje nećete pronaći ugostiteljske objekte, svakako pripremite sve što vam je potrebno za cjelodnevno uživanje!

Što sve posjetiti na otoku Cresu? Provjerite naše prijedloge

Ako želite uživati u netaknutoj i divljoj prirodi, doživjeti strme silaske na plaže koju su nebrojeno puta proglašene najljepšima na svijetu, upoznati najpitomije ovce na svijetu i kušati vino od kojeg glava ne boli, otputujte na otok Cres na najveći jadranski otok i idealno mjesto za suživot s prirodom. Ako prvi put putujete, pročitajte naš vodič i saznajte što sve posjetiti na otoku Cresu!

Kao iz bakine kuhinje: 7 zagorskih izletišta u kojima možete kušati lokalnu hranu i čašicu domaćeg vina
PODIJELI: