Istražite Hrvatsku na drugačiji način: od uzbudljive rafting avanture do bicikliranja, imamo 6 sjajnih ideja za izlet u prirodu

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Stiglo je doba godine kada priroda polako mijenja svoj izgled. Od zelenih nijansi prema bogatim tonovima crvene, narančaste i žute, upravo je jesen kao stvorena za istraživanje i otkrivanje skrivenih mjesta naše zemlje, gdje se svako stablo, svako jezero i svaki planinski vrh pretvara u sliku vrijednu divljenja. Jedan takav dragulj krije se duboko u srcu prekrasne Podravine, područje Dravski peski, koji će vam pružiti idealno utočište od užurbanog ritma života i priliku da se povežete s prirodom na zabavan i avanturistički način. U nastavku smo izdvojili nekoliko zanimljivih ideja za vikend izlet koje će obožavati svi ljubitelji aktivnog odmora!

Najniži jadranski otočić slikovita je oaza mira bez buke i automobila, a ponosi se bogatom tradicijom ronjenja i izrade spužvi

S TOPLIJIM DANIMA JESENI KOJI NAS POZIVAJU U PRIRODU, RAFTING NA RIJECI DRAVI POSTAJE IDEALAN IZBOR ZA SVE LJUBITELJE AVANTURE

Zamislite jesenski dan u predivnom podravskom kraju, gdje se zlatne sunčeve zrake polako probijaju kroz šumu, a blagi povjetarac donosi miris svježine. U takvom idiličnom okruženju, rijeka Drava pruža neodoljivu pozivnicu za uzbudljivu avanturu – rafting. Spuštanje niz „Europsku Amazonu”, kako je nazivaju lokalci, u gumenim čamcima otvara vrata otkrivanju prirodnih čudesa i stvaranju nezaboravnih doživljaja.

Ova jedinstvena ruta, koja će vam omogućiti da uronite u raznoliki biljni i životinjski svijet jedne od najljepših hrvatskih rijeka, proteže se na 12 kilometara, kreće iz mjesta Brodić u Ferdinandovcu, a završava na posljednjem panonskom otoku – Križnici u Pitomači. Dolazak je potrebno najaviti preko turističkog ureda, a sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

JESENSKA BAJKA NA DVA KOTAČA

Uživanje u jesenskim danima u Podravini postaje posebno čarobno kada se odlučite za biciklističku avanturu. Ova regija, koja je domaćin prekrasnih krajolika, nudi idealan okvir za istraživanje na dva kotača. Područje Turističke zajednice Dravski peski obuhvaća općine Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete, i nudi vam širok izbor biciklističkih ruta, a svaka od njih ima vlastite čari: Dravska ruta, Nova Prekodravska ruta i Bilodravska ruta.

Ovaj je grad doslovno "sakrio" autobusnu liniju od turista jer ju zbog gužvi lokalci nisu mogli koristiti! Samo je nestala s Google karata…

Daleko od gradske gužve i stresa svakodnevnog života, vožnja biciklom kroz ovo područje uz rijeku Dravu, kroz vinograde i pitoreskne krajolike pružit će vam jedinstveno iskustvo i potpuno drugačiji način opuštanja. Sve informacije o ovom uzbudljivom izletu potražite ovdje.

IPAK TRAŽITE ADRENALINSKI IZAZOV? ODABERITE IZMEĐU PAINTBALLA, VOŽNJE QUADOVIMA ILI PARAGLAJDINGA

Za sve one koji traže dozu uzbuđenja i brze akcije, paintball je nevjerojatno zabavan izbor. Ovaj dinamični sport savršen je za druženje s prijateljima i obitelji, bez obzira na dob i spol. Osim što nudi adrenalinsku zabavu, paintball je izvrsna fizička aktivnost koja potiče kondiciju, razvoj timskog duha i oslobađanje od stresa.

Ako žudite za adrenalinom na četiri kotača, Quad Safari Podravina je pravi odabir. Ova avantura omogućuje vam istraživanje europske Amazone, vinorodne Bilogore i jedinstvenih pješčanih krajolika Podravine na quad vozilima. Vožnja će vam pružiti potpuno novo iskustvo i priliku da otkrijete prirodne ljepote regije na izvanredan način.

Ako sanjarite o letenju, paragliding nudi najlakši i najjednostavniji način da ostvarite taj san. Kroz tandem paragliding vožnju, imate priliku doživjeti nevjerojatan panoramski pogled na netaknutu Podravinu iz ptičje perspektive. Ovo iskustvo donosi trenutke sreće koji će vam zauvijek ostati urezani u pamćenju!

PROVOZAJTE SE BRODOM, KUŠAJTE TRADICIONALNU PODRAVSKU TRPEZU I UŽIVAJTE KAO NIKADA!

A kako vam zvuči vožnja brodom kroz pitomu rijeku Dravu? Idealna je to prilika da provedete dan u prirodi, upoznate ovaj kraj satkan od tisuću boja, zvukova, okusa i mirisa, dobro se zabavite i vratite kući odmoreni i napunjeni pozitivnom energijom.

Sva ova nevjerojatna iskustva možete dogovoriti uz prethodnu najavu turističkom uredu Dravski Peski. Oni će vam pružiti detaljne upute i korisne savjete te vas povezati s lokalnim stanovništvom kako biste maksimalno uživali u svim čarima Podravine. Vidimo se već ovog sunčanog vikenda u Dravskim peskima!

PODIJELI ČLANAK