Kao stvoren za tulume: ovaj samoborski par proizvodi magičan gin koji u doticaju s tonikom mijenja boje

Iguana, magičan gin koji u doticaju s tonikom mijenja boje
piše Putni Kofer

Posljednjih nekoliko godina gin zaista uživa u statusu jednog od najpopularnijih pića na svijetu. A tamo gdje je potražnja velika, mnogi pronalaze priliku da pokrenu svoj privatni „craft“ biznis. Tako su i neki od hrvatskih malih poduzetnika iskoristili popularnost ovog napitka te hrabro krenuli u poduzetničke vode. Iva i Neven Jercel iz Samobora imaju super priču koja mijenja boju čim joj dodate malo tonika!

SAMOBORSKI PAR IMA HIT PROIZVOD: ŽENE GA OBOŽAVAJU ZBOG BOJE, A MUŠKARCI PADAJU NA OKUS

„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kazala nam je Iva koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju. Ipak, mnoge zanima na koji način gin mijenja boju i koje sve boje može promijeniti?

„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju sa tonikom (ukoliko tonik ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ako se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana. Čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini gina u čaši“, otkrio je Neven koji je mnogima poznat i kao bivši boksački reprezentativac Lijepe Naše.

Izoliran svijet neopisivih ljepota i zaraznog mira: upoznajte najsjevernije naseljeno otočje na svijetu

Wow efekt Iguana gina je zagarantiran. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promjena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na okus.

Šibenik ima sve za savršeni vikend na moru: kupanje, šetnja, priroda, povijest i fenomenalna hrana

PODIJELI: