Kao stvoren za tulume: ovaj samoborski par proizvodi magičan gin koji u doticaju s tonikom mijenja boje

Iguana, magičan gin koji u doticaju s tonikom mijenja boje
piše Putni Kofer

Posljednjih nekoliko godina gin zaista uživa u statusu jednog od najpopularnijih pića na svijetu. A tamo gdje je potražnja velika, mnogi pronalaze priliku da pokrenu svoj privatni „craft“ biznis. Tako su i neki od hrvatskih malih poduzetnika iskoristili popularnost ovog napitka te hrabro krenuli u poduzetničke vode. Iva i Neven Jercel iz Samobora imaju super priču koja mijenja boju čim joj dodate malo tonika!

Putovanja vlakom po Europi se vraćaju na velika vrata! Uvodi se niz novih željezničkih linija koje će vas ostaviti bez daha

SAMOBORSKI PAR IMA HIT PROIZVOD: ŽENE GA OBOŽAVAJU ZBOG BOJE, A MUŠKARCI PADAJU NA OKUS

„Kao temelj svakog dobrog gina tu je borovica (klek) i korijander koji su razlog drvenaste note. Koristimo još i gorku narančinu koru, ružine latice, đumbir koji mu daje citrusnu aromatičnu notu te muškatni oraščić i klinčić. Nećemo odati sve sastojke, neka nešto ostane i tajna“, kazala nam je Iva koja se sa suprugom odlučila na ovu zanimljivu proizvodnju. Ipak, mnoge zanima na koji način gin mijenja boju i koje sve boje može promijeniti?

„Glavni i najvažniji sastojak po kojem je Iguana gin prepoznatljiv jesu cvjetovi plavog graška. U procesu maceriranja cvjetovima plavog graška, odležani enzimi u boci, zaslužni su za predivnu indigo plavu boju gina. Posebnost ovog sastojka je u tome što je osjetljiv na PH kiselost i u doticaju sa tonikom (ukoliko tonik ima kiselosti) dolazi do promjene boje gina iz predivne indigo plave u još privlačniju ružičastu boju. Ako se čarolija ipak ne dogodi u čašu dodajte krišku limuna ili limete i promjena boje je zagarantirana. Čarolija boja ide od svijetle pinky do tamnije pinky, ovisno o količini gina u čaši“, otkrio je Neven koji je mnogima poznat i kao bivši boksački reprezentativac Lijepe Naše.

Wow efekt Iguana gina je zagarantiran. Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene. Njih najviše oduševljava promjena boje, dok muškarci s lakoćom padaju na okus.

Osam nevjerojatnih dvoraca u kojima možete prespavati, najam je u jednom od njih tek 27 eura po osobi
PODIJELI ČLANAK