Jeftini letovi u 2024.- jesu li mogući? Evo kako pronaći najbolje prilike i putovati zaista povoljno

Foto: Envato /izvor: esky.hr
piše Promo

U 2024. godini želite si priuštiti jedno lijepo putovanje i pritom maksimalno uštedjeti? Na pravom ste mjestu. Pročitajte naše savjete kako pronaći jeftinije avio karte. Svi koji vole putovati sigurno znaju koliko zamorno može biti pretraživanje letova, osobito ako su pokušavali rezervirati najjeftinije avio karte za neko odredište. Zato vam donosimo nekoliko ključnih savjeta koji će vam uštedjeti vrijeme i što je najvažnije novac prilikom rezerviranja sljedećeg leta.

Slikoviti povijesni most iz 14. stoljeća preživio je ratove, poplave i požare: vrvi životom i malim trgovinama i jedan je od najljepših simbola Toskane

Donosi li pretraživanje weba u anonimnom modu jeftinije karte?

Ne, nije vam se učinilo da se cijena karte promijenila nakon što ste je nekoliko puta pretražili u svom web pregledniku. Na temelju kolačića iz pregledniku cijene karata za letove se povećavaju kada se određena ruta opet pretražuje. Razlog je jednostavan – stranica vas želi potaknuti da brzo rezervirate let prije nego što cijene postanu još veće. Zato uvijek pretražujte karte u anonimnom načinu.

Poslužite se aplikacijama i platformama

Kako biste pronašli najbolje ponude za jeftine letove, bilo da tražite avio karte Zagreb-Split ili Zagreb-Dubai, ključno je iskoristiti online platforme i specijalizirane web stranice. Ovi alati često nude mogućnost usporedbe cijena između različitih avioprijevoznika i datuma putovanja, omogućujući vam da pronađete najpovoljnije opcije za vaše destinacije. Osim toga, redovno provjeravajte promotivne ponude i popuste za dodatne uštede.

Zašto je važno biti fleksibilan?

Cijene zrakoplovnih karata uvelike variraju ovisno o danu u tjednu, dobu godine i nadolazećim praznicima poput Božića i Nove godine. Ukratko, ako ćete putovati kad i svi putuju, onda ćete skuplje platiti kartu. No, mimo toga, jeste li znali da su cijene najjeftinije utorkom i četvrtkom? To ne mora uvijek biti slučaj, no ako vam je svejedno kojeg dana putovali, nikako nemojte letjeti za vikend kada su karte najskuplje.

Koji grad ima najviše muzeja na svijetu? Da ih sve razgledate trebali bi hodati mjesecima, a čuva i neka od najpoznatijih umjetničkih djela

Nemojte sletjeti na glavni aerodrom

Kad kod možete radije potražite kartu za udaljeniji aerodrom, umjesto da sletite na glavni. Osim toga, izravni letovi su također skuplji od letova s presjedanjem. Ako želite posjetiti London, ponekad ćete jeftinije proći ako uzmete kartu do Amsterdama, nego izravno sletjeti u London. Na taj način možete malo predahnuti u Amsterdamu, a uz to i razgledati grad.

Što trebate znati prije rezervacije?

Važno je napomenuti da jeftini letovi često podliježu određenim uvjetima i ograničenjima. U nekim je slučajevima prtljaga ograničena, u drugim slučajevima morate presjedati i sl. Stoga pažljivo provjerite uvjete rezervacije prije.

Osim toga, ali ne manje važno, prije rezerviranja karte provjerite je li cijena jeftinija ako se plaća u drugoj valuti. Niskobudžetne zrakoplovne kompanije često će vas natjerati da platite u valuti zemlje iz koje polijećete, ali to nije uvijek slučaj. Budite svjesni potencijalnih dodatnih troškova poput naknada za promjene datuma leta u slučaju da vam nešto iskrsne.

Nemojte putovati tijekom vrhunca sezone i praznika

Kako biste se počastili jeftinijim letovima, razmislite o tome da ne putujete usred sezone, osobito usred ljetnih praznika i godišnjih odmora. U to vrijeme često dolazi do porasta potražnje za aviokartama što neminovno uzrokuje porast cijena. Planirajte putovanje izvan sezone ili tijekom manje popularnog razdoblja za putovanja.

Osim što ćete pronaći cjenovno pristupačnije karte, moći ćete bolje doživjeti destinaciju koju ste odlučili posjetiti. Bez gužvi u javnom prijevozu i bez čekanja u redu na popularne atrakcije.

Koje su prednosti low budget aviokompanija?

Niskobudžetni avio prijevoznici nude znatno jeftinije karte od svojih partnera s punom uslugom. Trebalo bi biti očito, ali to dolazi s određenim kompromisima na koje morate pristati, a koji se odnose na manje prostora za noge, ostajete bez „besplatne” hrane/pića u zrakoplovu i sl. Usput rečeno, ovo je obično pokriveno vašom skupljom cijenom kartom kod zrakoplovnih prijevoznika s punom uslugom.

PODIJELI ČLANAK