Kako smo uspjeli, a nalazimo se ‘bogu iza nogu’: “Govorili su mi da sam malo lud u glavu, ali znao sam da će gosti prepoznati kvalitetu”

Foto: Putni Kofer

Lokacija, lokacija, lokacija. Tako će stručnjaci za prodaju i marketing započeti svaku svoju priču. Ali kada se radi o našim sugovornicima, koje ćemo 21. ožujka ugostiti na konferenciji Beep Up Putni Kofer u Šibeniku, to ne može biti dalje od istine. Sinac, Mirlović Zagora, Tugare i Veliki Grđevac nisu, priznat ćete, baš poznate i razvikane lokacije. A upravo se tamo odvijaju predivne gastronomske i poduzetničke priče, u ta se mjesta ide po zalogaj za pamćenje, ne štedi se kilometara za kvalitetu i užitak. Kako im je to uspjelo? Otkrit će nam na zanimljivom panelu u Šibeniku, no pokoju su tajnu s nama podijelili već sad.

JESTE LI ČULI ZA ZASELAK MIRLOVIĆ ZAGORA? TAMO SE „KUHA“ FANTASTIČNA GASTRO PRIČA

U zaselku Mirlović Zagora, tipičnom, mirnom i slikovitom dalmatinskom selu u zaleđu Šibenika, nalazi se konoba Campanelo. Vodi ju mladi chef Mate Sučić, zbog čijih se jela ovamo posljednjih godina putuje iz svih krajeva Hrvatske.

Kombinacija klasične konobe u koju se dolazi na meso s ražnja i sofisticiranog modernog menija s jelima od sezonskih namirnica koja stižu u sljedovima, pokazala se kao pun pogodak. Govorili su mu da je malo „lud u glavu“, priznaje, ali držala ga je vjera da radi nešto dobro i da će gosti to prepoznati. I nije pogriješio. Cijelu inspirativnu Matinu priču imat ćete priliku čuti u Šibeniku i od njega, zasigurno, puno toga naučiti.

NA MALENOM BRIJEGU, DALEKO OD CIVILIZACIJE, KRIJE SE JEDINSTVENO SEOSKO DOMAĆINSTVO

Na drugom kraju Hrvatske, na zelenoj Bilogori, u malom zaselku “bogu iza nogu”, nalazi se još jedna jedinstvena gastronomska, sportska i avanturistička priča. Seosko domaćinstvo Na malenom brijegu smješteno je, a gdje drugdje nego na malenom brijegu, nedaleko od Velikog Grđevca.

Obitelj Vlajnić je na ovom mjestu stvorila pravi mali raj u koji su utkali sve svoje vrijeme i ljubav. Danas na brijegu žive tri generacije obitelji i svi sudjeluju u svim poslovima na gospodarstvu. Vladimir Vlajnić stiže u Šibenik gdje će nam na konferenciji Beep Up Putni Kofer ispričati sve o svom poslovnom putu, izazovima i nevjerojatnom carstvu konja i preukusne hrane koje je stvorio.

ZA SAVRŠENI SOPARNIK NIKOM NIJE PROBLEM “POTEGNUTI” DO TUGARA

U mjestu Tugare, na cesti koja, preko Žrnovnice, spaja Split s Blatom na Cetini, nalazi se još jedna inspirativna poduzetnička priča fantastičnog okusa. Ovdje se ciljano dolazi po svježi, savršeni soparnik koji priprema obitelj Stipetić. Prepoznali su potencijal tradicionalnog jela poljičkog kraja i prvi ga ponudili u “to go” formatu, za ponijeti.

Za njihov soparnik kupcima nije problem potegnuti iz Splita i svih okolnih gradova, a naručuju ga i za sve važne i svečane prigode. Obitelj Stipetić podijelit će u Šibeniku s nama sve o izazovu koji nosi lokacija van najprometniji turističkih koridora, kao i poduzetničku priču koje su zbog kvalitete gosti brzo prepoznali.

NAJBOLJE PIZZE U HRVATSKOJ IMAJU “OKUS LIKE” I NASTAJU U MALOM SELU SINAC

Pizze s ličkom basom, dimljenom pastrvom, domaćom ličkom kobasicom ili pancetom, brašnom s mlina na Gacki… Kako spojiti sve specifičnosti i okuse jedinstvenog kraja Hrvatske s najpopularnijim jelom na svijetu? Upravo je to pošlo za rukom Anti Svorenu, vlasniku pizzerije Ruspante koja je redovito proglašavana jednom od najboljih u Hrvatskoj. Ruspante se nalazi u mjestu Sinac, nedaleko od Otočca i prekrasnog Majerovog vrila.

Pizzeriju je otvorio 2018., nakon što se vratio iz Irske gdje je radio kao pizza majstor, i nije nikad požalio. Koliko mu je lokacija “bogu iza nogu” bila izazov, a koliko prednost, i što je sve naučio na svom poduzetničkom putu ispričat će nam u Šibeniku.

Aktualno

Pročitajte još