Od lipnja će Ryanair povezivati Zadar s čak 45 europskih gradova, evo koje su sve linije u planu

Foto: Pixabay
piše Putni Kofer

Najveća europska niskotarifna aviokompanija, Ryanair, za ovaj je lipanj najavio niz novih linija iz Zadra. Trenutno iz ovog dalmatinskog grada prometuje na 18 linija, a od početka lipnja uvodi i letove za brojne nove gradove, piše portal Croatian Aviation. Uskoro će se u prometu naći još 27 linija, pa će ukupno iz Zadra tijekom ljetne sezone Ryanair letjeti na čak 45 odredišta!

Jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj, s kojeg pogled puca na čarobni kanjon, otočić i slapove, nerazvikana je tajna Nacionalnog parka "Krka"

OBNOVLJEN PROMET NA TRI SEZONSKE LINIJE

Ryanair je početkom svibnja obnovio promet na još tri sezonske linije iz Zadra i to za Eindhoven, Helsinki i Vaxjo. Linija za Vaxjo prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, za Helsinki srijedom i nedjeljom, a za Eindhoven kao i za Vaxjo – ponedjeljkom i četvrtkom. Na sve tri tek pokrenute linije Ryanair će ovog ljeta zadržati postojeći broj tjednih rotacija.

NOVE LINIJE UVEDENE SU VEĆ KRAJEM OŽUJKA

Uz tri nove linije, Ryanair od kraja ožujka prometuje i za Memmingen, Gdanjsk, Varšavu, Wroclaw, Poznan, Dublin, Göteborg, Brussels, Krakow, Düsseldorf, Karlsruhe, Prag, Nuremberg, Bergamo i Köln. No prava ekspanzija irskog prijevoznika u Zadru tek slijedi.

Naime, od lipnja će u prometu biti još 27 međunarodnih linija. Nove linije su za: Beč, Sofija, Hamburg, Marseille, Bukurešt, Liverpool, Aarhus, Stockholm, Rzeszów, Berlin, Budimpešta, Bremen, Bournemouth, Frankfurt Hahn, Manchester, Munster, Birmingham, Newcastle, Pisa, Rim, Torino, Bologna, Leeds Bradford, Bordeaux, Edinburgh, Milano Malpensa i Pariz Beauvais.

Koji je primorski gradić prije 250 godina bio najveći u Hrvatskoj? Imao je više stanovnika od Zagreba, Rijeke i Varaždina

REKORDAN BROJ LINIJA RYANAIRA IZ HRVATSKE

Ukupno će u lipnju u prometu biti 45 međunarodnih linija ovog niskotarifnog avioprijevoznika iz zadarske zračne luke, što je ujedno i najveći broj linija Ryanaira iz Hrvatske s obzirom na to da je broj destinacija iz zagrebačke baze Ryanaira značajno manji u odnosu na zadarski. Upravo je zbog Ryanaira Zadar zabilježio pad broja putnika u travnju jer je veći broj spomenutih linija odgođen s početka travnja na lipanj, pravdajući ovaj potez komercijalnim razlozima, navodi Croatian Aviation.

Ako planirate putovanje, ovdje pročitajte sve što je dobro znati ako prvi put putujete Ryanairom, a na ovom linku pogledajte primjere torbi koje smijete unijeti u avion uz najjeftiniju kartu.

PODIJELI ČLANAK