Objavljen je termin promotivnog tjedna na Plitvičkim jezerima, jeftinije ulaznice možete kupiti već danas

Foto: Unsplash
piše Putni Kofer

Plitvička jezera mjesto su posebne ljepote koja se ne može lako riječima opisati i koju niti jedna fotografija ne može vjerno dočarati. Poseban je doživljaj posjetiti nacionalni park u različita godišnja doba i upoznati sva njegova lica: mirno jesensko, živahno proljetno, sanjivo zimsko i zeleno ljetno. Ovih su dana objavljeni termini promotivnog tjedna tijekom kojeg ćete ovu ljepotu moći posjetiti po sniženim cijenama! Promotivni tjedan u NP Plitvička jezera trajat će od 1. do 8. listopada 2023. godine, a svoje povoljnije ulaznice možete kupiti već sada i isplanirati savršen jesenski izlet!

U maloj europskoj državi ljudi žive najduže na svijetu: svaki treći stanovnik je milijunaš, klima je idealna, a sigurnost na najvišem nivou

ULAZNICA STOJI 10 EURA ZA ODRASLE I S NJOM MOŽETE OBIĆI CIJELI PARK

Kako su najavili iz parka, tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera održat će se od 1. do 8. listopada 2023. godine. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10 eura, za studente 6,50 eura, a za djecu od 7 do 18 godina 4,50 eura. Posjetitelji će imati priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po povoljnim cijenama kada jesenski dani okupaju Plitvička jezera najljepšom paletom boja koje daju poseban ugođaj šumama, jezerima i slapovima.

VELIKA OBLJETNICA: 44 GODINE OD UVRŠTAVANJA PLITVICA NA UNESCO-OV POPIS BAŠTINE

Ovu nevjerojatnu destinaciju iznimne prirodne ljepote obožavaju milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta, a tijekom promotivnog tjedna obilježit će se i važna obljetnica. Naime, prije 44 godine ovaj je raj uvršten na  UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine. Ulaznice je obavezno kupiti online, a termin posjeta možete odabrati već danas. Preporučujemo vam da požurite jer je broj posjetitelja po terminu ograničen i što ga ranije odaberete, veća je mogućnost da će biti slobodan baš onaj koji vam odgovara. Na web stranici treba odabrati datum i vrijeme ulaska, a najveća će potražnja, tradicionalno, biti za vikend termine.

ODABERITE PROGRAM POSJETA UNAPRIJED ILI SKINITE KORISNU APLIKACIJU

Iz parka preporučuju da posjetitelji unaprijed odaberu jedan od programa posjeta, ili da preuzmu njihovu aplikaciji. U njoj imaju mogućnost označavanja parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, te općenite informacije o parku, najstarijem zaštićenom području u Hrvatskoj. Plitvička jezera prostiru se na više od 300 kvadratnih kilometara pa je praktički nemoguće sve vidjeti u jednom danu. Stoga je odlična opcija izdvojiti više dana kako biste u potpunosti uronili u čudo prekrasne prirode. U hotelima smještenim u srcu parka pripremljene su posebne ponude jesenskih aranžmana.

Nerazvikano slovensko jezero zimi se pretvara u ledenu bajku, ljeti nudi savršeno osvježenje, a obožavaju ga ljubitelji prirode i lovci na dobre fotografije

NP PLITVIČKA JEZERA JEDINSTVENI SU PRIRODNI FENOMEN KOJI MORATE POSJETITI

Postoje 3 službena ulaza u sami Park: ulaz 1 (Rastovača), ulaz 2 (Hladovina) i ulaz 3 (Flora). Zbog lakšeg pristupa i velikog broja parkirnih mjesta, većina posjetitelja koriste ulaz 1 ili 2. Ovaj nacionalni park svjetskoga glasa dom je za 16 međusobno povezanih jezera s nevjerojatno čistom vodom. U njemu je i preko 90 vodopada koji se ubrajaju u najljepše svjetske prirodne atrakcije. Jedinstvenost ovog područja prepoznala je i struka uvrstivši Plitvice na popis UNESCO-ve Svjetske baštine u Hrvatskoj, još davne 1979. godine. Prepustite se ljepoti ovog magičnog mjesta u jesenskim bojama po povoljnijim cijenama i isplanirajte svoj izlet već danas!

PODIJELI ČLANAK