U ovom restoranu svi koji su viši od glavnog chefa jedu potpuno besplatno! Na ulazu je čak postavljen službeni mjerač visine

Visina kao marketinški trik? Chef Mairinger postavio je mjerač na ulaz restorana - ako ste viši od njega, ručak vas neće koštati ni centa

Foto: Getty Images

Originalna bečka šnicla, burgeri i kobase, meso u umaku, ali i štrudla od jabuka i carski drobljenac. To je samo dio primamljive ponude restorana Lustig u Kaliforniji, inspiriran austrijskom kuhinjom. Ono što je kod ovog restorana neobično je činjenica da u svim ovim jelima možete uživati potpuno besplatno ako ste viši od glavnog kuhara, koji je ujedno i vlasnik. On se zove Bernhard Mairinger, a njegovi izazivači moraju biti viši od njegovih 203 centimetra.

CHEF VIŠI OD 2 METRA SVOJU JE VISINU PRETVORIO U MARKETINŠKU PREDNOST

Chef Mairinger prilično je visok čovjek, pa je od te svoje karakteristike napravio marketinšku prednost. Na ulazu u restoran postavio je službeni mjerač, odnosno oznake visine na jedan zid, uz koji oni koji žele besplatno ručati moraju stati i izmjeriti se. Ako su viši od chefa, idu na „Tall of Fame“ zid koji je postavljen unutar restorana.

PONUDA JE INSPIRIRANA AUSTRIJSKIM PODRIJETLOM CHEFA MAIRINGERA

Objekt se nalazi u Los Angelesu, a cijela je ponuda oda Mairingerovu austrijskom podrijetlu. Tako su najveći specijalitet šnicle pripremljene na nekoliko načina, među kojima je i najslavnija bečka šnicla, ali i tipični austrijski prilozi, druga mesna jela i deserti.

SLIČNU AKCIJU IMAO JE I U SVOM PRETHODNOM RESTORANU

Ovo nije prvi put da je visoki chef na ovaj način izazvao svoje goste. Njegov prethodni restoran, BierBeisl na Beverly Hillsu, imao je sličnu promociju godinama, no nije bilo puno gostiju koji su ju uspjeli iskoristiti. Lustig je, navodi se na stranicama restorana, zamislio kao ležerno mjesto u susjedstvu koje poslužuje moderna jela koja svi vole. „Jelovnik je osmišljen za jednostavno dijeljenje, uživanje u njemu dok ste na spoju ili s prijateljima, u posebnoj prigodi ili s većom grupom,“ navodi se na stranici.

Pročitajte još