
IZGLEDA GENIJALNO!

Jesti kvalitetno i zdravo znači uključiti u prehranu što više dobrih namirnica, a na toj listi poželjne hrane na samom je vrhu svakako riba. Morski specijaliteti dokazano poboljšavaju funkcioniranje mozga, a redovita konzumacija ribe jamči i dulji život. Mnogi restorani u Zagrebu okrenuli su se dobrim, kvalitetnim lokalnim namirnicama i svježoj ribi, i upravo to je ono što stranci posebno cijene i što nas svrstava na ozbiljnu mapu europskih gradova koji su poznati po gastronomiji. Ako ste se poželjeli jadranskih plodova mora, svježe ribe i dobrog crnog rižota, ovi riblji restorani u Zagrebu će vas oduševiti!
Smješten u centru grada na uglu Tesline i Preradovićeve, restoran Korčula je jedan od najpoznatijih ribljih restorana u Zagrebu s tradicijom dugom više od 60 godina. Okuse tradicionalne dalmatinske kuhinje svojim gostima nude na moderan i jedinstven način, a ono što ih čini tako posebnim je jelovnik kojeg određuju sezonske i lokalne namirnice. Na tjednoj bazi dočekat će vas nekoliko novih jela sa svježim jadranskim plodovima mora.
Od hladnih i toplih predjela izdvajaju se pašteta od dimljene ribe i frigani gavuni s tartar umakom, a od glavnih jela prefini burger od hobotnice koji se poslužuje s domaćim krumpirićima. Ne propustite kušati i rižoto s jadranskim škampima, istarski fuži s jadranskim kozicama i tartufima, odrezak jadranske tune sa žara s blitvom na dalmatinski te dalmatinsku rožatu, omiljenu slasticu koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.
Koncipiran kao restoran s tradicionalnim jelima u moderno uređenom ambijentu, restoran Maredo, koji posluje od 2008. na adresi Florijana Andrašeca 14, prije dvije godine u svoj jelovnik uvrstio je i ponudu svježe ribe iz koća zadarskog arhipelaga. Kovač, škarpina, zubatac, pagar, orada, kaval… Riba se može naručiti na gradele, lešo ili u gregadi, a ako poželite kušati brudet od ugora, murine i škarpina, potrebno je rezervirati i naručiti unaprijed. S obzirom na to da im je i ostatak menija uvijek fenomenalan, usuđujemo se reći da je Maredo jedan od onih restorana u kojima bismo mogli ručati svaki dan dok ne isprobamo sve što nude.
Konoba Ponistra je dokaz kako se i na kontinentu može pojesti itekako kvalitetan morski specijalitet. Domaćine ćete pronaći na adresi Remetinečka cesta 131, a u svojoj ponudi imaju veliki izbor svježe ribe. Ne propustite kušati juhu od inćuna koja je izvanrednog okusa, prefini rižoto od sipe i super pečeni brancin s gradela. Osim kvalitetnih sastojaka, u ovoj konobi osjećat ćete se kao kod kuće jer se posebno trude dočarati obiteljsku, opuštenu atmosferu.
Korkyra se nalazi na adresi Božidara Adžije 26, a odmah na ulazu bit će vas jasno da ste ušli u klasični riblji restoran u kojem se itekako dobro jede. Atmosferu Dalmacije dočaravaju brojni predmeti kao što su makete brodova, brodovi na slikama, drvene grede s kojih vise gradele i rogači, vijenci češnjaka… U raznovrsnoj ponudi specijaliteta ističu se salata od hobotnice, rižoto na crveno sa škampima ili kozicama, toplo-hladna riblja plata, pohana hobotnica i dimljena riba na rukoli. Sve to upotpunjuje odličan izbor vinskih kapljica.
Smještena uz sam rub predivnog Maksimira, na adresi Petrova ul. 176, konoba Dida već dugi niz godina dočekuje goste u predivnom, mirnom ambijentu koji će vas svojom toplinom i svakim pomno izabranim detaljem vratiti u prošlost. Kao što kažu na svojim web stranicama, kuhari ovdje spremaju najbolju, svježu ribu te vlastiti domaći kruh koji još topao i mirisan serviraju na stol. Preporučujemo riblju juhu, rižoto s kozicama i grdobinu u umaku od vina.

IZGLEDA GENIJALNO!

Daleka Kolumbija

OMILJENO OKUPLJALIŠTE

Kvizovi

NEPROCJENJIVO OTKRIĆE

PRIRODNI FENOMEN

LJEPOTA S GREŠKOM

LJEPOTA BEZ PREMCA

Kvizovi

Okusi Tajlanda

juha u centru pažnje

TALIJANSKI KLASIK

BAJKA NA DLANU

U PRIZEMLJU MSU-A

ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE

MEDITERANSKI KLASIK

Razgovor s Josipom Korakom

U SAMOM MUZEJU