Vesele i šarene autobusne stanica u obliku voća oduševljavaju putnike i čine svakodnevni odlazak na posao ugodnijim

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Planirate li putovanje kroz čarobni Japan, javni prijevoz će sigurno postati neizostavan dio vašeg iskustva. U ovoj zemlji pruža se niz različitih načina kako biste stigli od točke A do točke B – od podzemne željeznice, trajektnih linija pa sve do letova i autobusa, a mnoge od tih opcija su iznimno slatke! Zapravo, toliko su slatke da ćete se vjerojatno zadržati kako biste uhvatili nekoliko nevjerojatnih fotografija, a možda čak i zaboravite na svoj prvotni plan puta.

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

AUTOBUSNE STANICE U OBLIKU VOĆA SVAKOM PUTOVANJU DODAJU ŠARENI I ZABAVAN ELEMENT

U Japanu, preciznije u prefekturi Nagasaki, nalaze se neke od najneobičnijih autobusnih stanica na svijetu, koje su ukrašene veselim voćnim motivima. Više od desetak stanica duž rute od Konagaija do Isahaye u obliku su lubenica, dinja, jagoda i mandarina, što svakom putovanju i odlasku na posao dodaje šareni i zabavan element.

View this post on Instagram

A post shared by ジジさん (@ziizi1519)

Što je uopće bila inspiracija za ove šarmantne autobusne stanice u obliku voća? Naime, nastale su tijekom Nagasaki Travel Expo-a 1990. godine, koji je bio jedan od najprestižnijih turističkih događaja na svijetu. Cilj im je bio pružiti posjetiteljima ”slatki doček” u Japan. Njihov nevjerojatan dizajn je bio inspiriran čarobnom kočijom od bundeve iz bezvremenske narodne bajke braće Grimm – Pepeljuge.

Nedaleko od Zagreba pronašli smo izletište u kojem hrana ima okus kao iz bakine kuhinje, okruženo je zelenim brežuljcima i mirom sela i prirode

PRAVA INSTAGRAM SENZACIJA

Tijekom proteklih nekoliko godina, ove neobične autobusne stanice postale su prava senzacija na Instagramu. One ne samo da privlače pažnju velikog broja influencera, već i običnih putnika koji su spremni putovati velike udaljenosti kako bi ih posjetili. Razlog za ovu pomamu je prilika da zabilježe nevjerojatne trenutke i stvore fotografije koje će oduševiti njihove pratitelje na društvenim mrežama.

Neobične slike šarenog voća koje izranja uz cestu stvaraju dojam kao da su se doslovno izmigoljile iz neke bajke. Ova raskošna paleta voća zapravo predstavlja lokalne poljoprivredne delicije prefekture Nagasaki, čija je klima iznimno povoljna za uzgoj različitih vrsta voća. “Nagasaki mandarine” su posebno popularne i dobro poznate po svojoj slatkoći i kvaliteti te se često izvoze i prodaju diljem Japana.

NEZAOBILAZNA DESTINACIJA U JAPANU

Osim šarmantnih autobusnih stanica, posjetitelji Nagasakija mogu uživati u jedinstvenom spoju tradicije i suvremene kulture, istraživati bogatu povijest i doživjeti nevjerojatne prirodne ljepote. Nagasaki je pravo blago koje oduševljava na svakom koraku, a njegova bogata prošlost i živa kultura čine ga nezaobilaznom destinacijom za sve koji posjećuju Japan.

PODIJELI ČLANAK