Ovo su najljepše svjetske proljetne destinacije koje će obožavati ljubitelji biljaka

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

U ponedjeljak 20. ožujka u 22 sata, 24 minute i 24 sekunde započet će mnogima omiljeno godišnje doba – proljeće! Priroda se budi iz zimskog sna, dani postaju sve duži, a cvijeće se polako pojavljuje svuda oko nas nakon što snijeg nestane. To je idealno vrijeme za planiranje putovanja koje će pratiti kratki rukavi, a u nastavku vam donosimo najljepše svjetske proljetne destinacije koje će obožavati svi ljubitelji biljaka i šarenog cvijeća.

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

PROLJETNA ČAROLIJA U JAPANU

Kako bi svjedočili prizorima od kojih zastaje dah, mnogi putnici diljem svijeta svake godine hrle u Japan kako bi uživali u mirisnim ružičastim cvjetovima koji su postali zaštitni znak Zemlje izlazećeg sunca. Nježno cvijeće nije samo vizualno prepoznatljiv prizor, ono je duboko ukorijenjeno u japansku kulturu, a sam običaj promatranja trešanja naziva se hanami.

Tokio će biti jedan od prvih gradova koji će svjedočiti ovoj prirodnoj ljepoti, gdje se očekuje da će sakura procvasti oko 22. ožujka i dosegnuti vrhunac 30. ožujka. U međuvremenu, predviđa se da će cvjetanje u Kyotu i Osaki početi 27. odnosno 28. ožujka, a gradovi će dostići vrhunac 5. travnja.

UMBRIJA NUDI PREKRASNE PRIZORE U PROLJEĆE, POSEBNO KADA SU U PITANJU CRVENI MAKOVI

Tijekom proljeća na ravnici Piani di Castelluccio u Umbriji možete se diviti prekrasnim makovima koji svoj vrhunac dosežu početkom lipnja. Različite nijanse crvene boje stvaraju krajolik koji je savršen za fotografiranje, a iza njega se nalaze impresivne, valovite planine idealne za sve ljubitelje planinarenja i aktivnog odmora.

Nedaleko od Zagreba pronašli smo izletište u kojem hrana ima okus kao iz bakine kuhinje, okruženo je zelenim brežuljcima i mirom sela i prirode

Ova magična regija poznata je kao „zeleno srce Italije”, zbog svojih vinograda, zelenih brežuljaka i poljskog cvijeća. Upravo to je čini prekrasnom destinacijom u bilo koje doba godine, ali tijekom cvjetanja makova je neponovljiva. Iskoristite pješačke staze koje prolaze kroz Umbriju kako biste se divili makovima iz svih kutova i uživali u zadivljujućem krajoliku.

DIVLJENJE NACIONALNOM CVIJETU U SRCU WALESA: NARCISI U CARDIFFU

Ima li boljeg mjesta za promatranje narcisa od glavnog grada Walesa? Narcisi se ovdje smatraju nacionalnim cvijetom, a kako biste ih doživjeli u punom cvatu, najbolje vrijeme za posjet Cardiffu je između kraja ožujka i početka svibnja. Posebno su lijepi narcisi koji rastu na travnatom brežuljku ispred dvorca Cardiff. To je prizor koji će vas sigurno oduševiti i pružiti vam nezaboravan doživljaj.

KEUKENHOF – NAJLJEPŠI PARK NA SVIJETU I JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH ATRAKCIJA U NIZOZEMSKOJ

Crvene, žute, ružičaste, ljubičaste, narančaste, bijele boje… Da, to je uistinu magičan prizor kojeg treba doživjeti barem jednom u životu i nema boljeg mjesta da dočekate najljepše doba godina od vrtova Keukenhofa koji su udaljeni samo 30 minuta od Amsterdama u gradu Lisse.

Keukenhof, najveći park cvijeća na svijetu svake godine privuče milijune posjetitelja, posadi se preko 7 milijuna lukovica tulipana, zumbula, narcisa, orhideja, ruža, karanfila, perunika i ljiljana te je savršeno mjesto za jednodnevni izlet ako ste u Nizozemskoj i popularna atrakcija koju biste svakako trebali staviti na svoj popis za razgledavanje.

RUŽIČASTO ČUDO: PROLJETNI CVJETOVI U JUŽNOJ KOREJI

Za sve ljubitelje trešnjinog cvijeta idealna destinacije je i Južna Koreja, a posjet je najbolje planirati između kraja ožujka i početka svibnja kada drveća zasjaju u svojim najljepšim bojama. Ako želite izbjeći gužvu, Seulska šuma je odlično mjesto za divljenje laticama, dok Sveučilište Kyunghee nudi mirno mjesto za promatranje.

Za one koji preferiraju užurbano okruženje, Seoul Grand Park nudi cijeli niz rascvjetanih stabala, dok se Park Yeouido često reklamira kao najbolje mjesto za vidjeti cvjetove. Međutim, kako cvjetovi obično traju samo nekoliko dana, pažljivo planiranje posjeta je ključno. Potrebno je pratiti prognozu kako bi se iskoristilo vrijeme kada su cvjetovi u punom cvatu.

MOĆNE PLANINE I POLJE DIVLJIH MAKOVA U KALIFORNIJI

Kalifornijski rezervat maka u dolini Antelope nudi više od 12 kilometara pješačkih staza, savršenih za prolazak kroz predivni krajolik u kojem caruje ovo divlje cvijeće. Iako makovi mogu početi rasti već u veljači, vrhunac sezone obično je između kraja ožujka i početka travnja. Svakako provjerite vremensku prognozu prije nego krenete, jer se makovi otvaraju na vrućini, a sklupčaju se kada je hladno.

PODIJELI ČLANAK