Dobroćudne su i vole društvo: ova jedinstvena plaža poznata je po divljim svinjama koje uživaju u suncu, moru i pijesku

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Smješteni na tirkiznim vodama Atlantskog oceana, Bahami su jedna od najljepših država na svijetu. Ovaj otočni raj očarava svojom prirodnom ljepotom i egzotičnim šarmom, a sastoji se od čak 700 otoka i 2.400 otočića, grebena i hridi. Bahami su dom raznolike kulture koja se ogleda u glazbi i umjetnosti, cijelo je otočje poznato po gastronomskim čarolijama, posebno ribljim specijalitetima i plodovima mora, koji pružaju pravi užitak. No, među mnoštvom čudesnih mjesta koje ovdje možete posjetiti, jedna neobična atrakcija ističe se i nudi dozu smijeha – to je plaža Pig Beach, poznata i kao “Plaža svinja”. Ovdje se svinje ne plaše vode! Naprotiv, uživaju u njoj i plivaju oko obale. One su postale nezaobilazna atrakcija koja privlači i oduševljava brojne putnike koji posjete ovu magičnu državu!

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

PIG BEACH: NEOBIČNA PLAŽA NA BAHAMIMA

Posjet ovim neobičnim stvorenjima neizostavno je iskustvo koje ne smijete propustiti tijekom svog boravka na Bahamima. Sigurno se pitate kako su divlje svinje završile na plaži poznatoj kao Pig Beach. Nažalost, do danas ne postoji točan odgovor na to intrigantno pitanje. Big Major Cay je nenaseljen otok, a svinje nisu autohtone na tom području. No, postoji nekoliko teorija koje pokušavaju rasvijetliti misterij njihovog dolaska na ovu plažu.

Prema prvoj teoriji, svinje su tamo ostavili mornari koji su planirali vratiti se kasnije i pripremiti ih za obrok, dok druga teorija tvrdi da su svinje doplivale s obližnjeg otoka. Bez obzira na to kako su tu završile, činjenica je da danas na plaži živi oko dvadesetak svinja i njihovih malih praščića. Oni vode bezbrižan život na ovom tropskom rajskom mjestu, a svakodnevno ih posjećuju Bahamci i turisti.

SVINJE SU PRIJATELJSKI RASPOLOŽENE I ZNATIŽELJNE PREMA LJUDIMA

Svinje su s vremenom postale prava turistička atrakcija. Često se hrane voćem i povrćem koje dobivaju od turista i lokalnih stanovnika, a najdraža im je aktivnost fotografiranje. Ponekad, pod gustim krošnjama palminih stabala, svinje se povuku kako bi pronašle malo osvježenja i zaštitile se od neumoljivog sunca.

Nerazvikani gradovi u Europi koje vrijedi posjetiti ovog proljeća: osvajaju ljepotom, šarmom, arhitekturom i životom koji teče njihovim ulicama

Važno je napomenuti da lokalne vlasti apeliraju na odgovornost posjetitelja i upozoravaju ih da ne hrane svinje neprikladnom hranom, jer to može negativno utjecati na njihovo zdravlje. Umjesto toga, preporučuje se dijeljenje voća i povrća, čime ćete pridonijeti njihovoj dobrobiti i nastaviti promicati očuvanje ovih simpatičnih stanovnika.

PODIJELI ČLANAK