Nestvarno lijepa plaža na otoku Hvaru s kamenom kućom iz koje uvijek svira glazba

Uvala Dubovica
Foto: Putni kofer
piše Putni Kofer

Pronalazak najljepše plaže tijekom ljetnih mjeseci nije nimalo lagan zadatak! Neki ljudi vole gužvu, šušur, brdo restorana, kafiće i izlaske po barovima, drugi obožavaju usamljene uvale s kristalno čistim morem i mirisom borove šume, treći pak tragaju za pješčanim atrakcijama s lakim ulaskom u more i sadržajima za djecu kako bi im bilo što zanimljivije. Iako je hrvatska obala prepuna divnih plaža i skrivenih uvala, neke jednostavno odišu nekom posebnom mirnoćom i ljepotom. Jedna od njih je uvala Dubovica na otoku Hvaru!

London u vrijeme adventa postaje čarobna zimska bajka: klizališta, skulpture od leda, vidikovci, sajmovi... Evo zašto ga zaista vrijedi posjetiti!

UVALA DUBOVICA KRIJE JEDNU OD NAJLJEPŠIH PLAŽA NA HVARU

Sa svojim mirišljavim zrakom, prekrasnom prirodom, karizmatičnim ulicama starih gradskih jezgra i spektakularnim noćnim životom – otok Hvar uistinu je svijet za sebe. O njemu se piše i priča, a da je tako pokazuju naslovi najpopularnijih svjetskih medija koji su ga nebrojeno puta okrunili titulom najljepšeg, najboljeg i najatraktivnijeg otoka u Europi. Njegovo je more mirno i toliko čisto da možete uživati u pogledu na fascinantno podmorje, a plaže i uvale osvajaju nevjerojatnom ljepotom.

View this post on Instagram

A post shared by Matea Miljan Rafaj (@matea.miljan)

Slikovita uvala Dubovica udaljena je svega 8 kilometara od grada Hvara, skrivena je od pogleda, a do nje možete doći automobilom ili brodom iz hvarske luke. Na njoj se nalazi prekrasna šljunčana plaža u obliku polumjeseca koja će vam omogućiti u potpunosti drugačije iskustvo kupanja. S jedne strane okružena je zelenim raslinjem i borovom šumom, a s druge starom kamenom ljepoticom iz koje tijekom ljetnih mjeseci uvijek dopire klasična glazba koja potiče opuštanje. Ova stara ladanjska kuća obitelji Kasandrić iz 17. stoljeća jednostavno privlači pažnju posjetitelja i budi duh Mediterana kakav je nekada bio. Tu je i crkvica sv. Stjepana iz 17. stoljeća, zbog koje je uvala Dubovica pod posebnom kulturnom zaštitom.

Danas pečemo kukuruznu zlevanku! Imamo provjereni recept za ovo fino, tradicionalno jelo koje svi obožavaju, a gotovo je u pola sata

PLAŽU KRASI I KONOBA UREĐENA U TRADICIONALNOM DALMATINSKOM RUHU

Na plaži se smjestila i malena konoba koja u ponudi ima svježe ulovljenu ribu i domaća hvarska vina, ali i tursku kavu iz džezve koja će vas oboriti s nogu. Uređena je u tradicionalnom dalmatinskom ruhu, a kako kažu vlasnici – još od davnih pradjedova ništa se u njoj nije promijenilo. Oko uvale Dubovica skriva se još nekoliko manjih plaža na kojima obično gola tijela odmaraju ljubitelji nudističkog boravka na moru.

Uz pjesmu cvrčaka, mirise ružmarina i bora, ni na jednom mjestu u Europi sunce ne sja toliko dugo. Pa, ako još nemate ideju kako i gdje provesti ljetni godišnji odmor, otok Hvar je naša topla preporuka.

PODIJELI ČLANAK