Visoko iznad gradskih ulica skrivena su najljepša mjesta u New Yorku

Pogled na Central park s nebodera
piše Putni Kofer

Blještavilo, neboderi, mnoštvo različitih nijansa boja i uličnih kreacija obilježja su svjetske metropole koja privlači posjetitelje sa svih strana svijeta. Zahvaljujući velikoj dinamici i užurbanoj energiji koja vlada ulicama, NYC nadahnjuje sve – od redatelja filmova do umjetnika, glazbenika, modnih dizajnera i svakodnevnih turista. U nastavku donosimo nekoliko zanimljivosti o New Yorku i korisnih savjeta ako se se odlučite posjetiti neke od krovova zgrada s prekrasnim pogledom na Manhattan.

NAJLJEPŠA MJESTA U NEW YORKU: BLISTAVI KROVOVI KOJI ODUZIMAJU DAH

Ono što je posebno u ovome gradu jesu krovovi zgrada koji oduzimaju dah prekrasnim pogledom na zalazak sunca i panoramu grada. U popodnevnim i ranim večernjim satima, krovne terase grada pretvaraju se u pravu industriju zabave gdje se turisti, kao i domaći ljudi, okupljaju pod zvijezdama, s Manhattanom kao moćnom pozadinom.

Mnogi povjesničari ispijanje gin tonica na visokoj nadmorskoj visini smještaju u 1890. godinu kada je otvoreno prvo kazalište na krovu nedaleko od Broadwaya, koje je promijenilo kulturnu sliku grada. Ispijanje pića i slušanje glazbe daleko od tiranije asfalta, vrućine i buke te uživanje pod vedrim nebom u New Yorku postalo je dio svjetske turističke ponude i jednim od najljepših pogleda koje možete vidjeti u životu.

ZANIMLJIVOSTI O NEW YORKU – JEDAN OD NEBODERA SMATRA SE MODERNIM SVJETSKIM ČUDOM

Dva nebodera koja privlače najviše pažnje kod samih turista u New Yorku su Empire State Building, neboder koji ima 102 kata i koji se smatra jednim od sedam modernih svjetskih čuda te Top of the Rock, u kojem možete posjetiti bogati multimedijalni izložbeni prostor s naglaskom na povijest, umjetnost i arhitekturu Rockefeller Centra. Pogledi s krovnih terasa uključuju neke od najistaknutijih gradskih znamenitosti kao što su Chrysler Building, Brooklyn Bridge, ali i sami Central park. Zbog dugih redova na ulasku, preporučuje se kupovina karata putem interneta, a cijene se kreću oko 30 dolara po osobi.

KORISNI SAVJETI I IDEJE ZA ODLAZAK U ROOFTOP BAR

U većini slučajeva ulazak na rooftop bar u New Yorku se naplaćuje ili je potrebna rezervacija unaprijed, no postoji i mogućnost obaveznog plaćanja pića u zamjenu za plaćanje ulaska. Jedno od najomiljenijih mjesta s prekrasnim pogledom na Manhattan od 360 stupnjeva zasigurno je Mr. Purple. Gospodin Purple jedan je od najnovijih i najpopularnijih barova na krovu u New Yorku, a sudeći prema fotografijama na Instagramu, mjesto kojeg fotografi i influenceri jednostavno obožavaju.

Nebrušeni turistički dragulj: Stari grad Ozalj impresionira svojim izgledom, pričama i ljepotom

Centar Manhattana, otoci Ellis i Liberty, morska luka i Brooklynski most nadohvat nosa, dok ispijate svoje najdraže piće i gledate u magičan zalazak sunca… neprocjenjivo!

Saznaj kako danas izgleda život u najpoznatijim newyorškim kvartovima ChinaTown i Little Italy:

Najpoznatije njujorške četvrti: Svijet nevjerojatnog ritma, šarenih boja i brojnih kultura

Najposjećeniji dvorci u Europi: Mjesta bogate kulture i burnih povijesnih priča
PODIJELI: