Oživljavaju stari zanati, rudnici postaju umjetnički centri, sve je više UNESCO zaštićenih područja: evo nekoliko dobrih razloga zašto posjetiti Njemačku

Rothenburg ob der Tauber
Foto: Francesco Carovillano, GNTB
piše Putni Kofer

Od drvenih kućica okruženih alpskim zelenilom, tirkiznih jezera pa sve do impresivnih dvoraca sa spektakularnim pogledima – sve je to Njemačka, jedna od najljepših i najvećih zemalja na svijetu. Osim poznatih destinacija kao što su Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart i München, ovdje ćete pronaći brojne male gradiće koji će vas razoružati svojim šarmom, bogatom kulturnom tradicijom i starim zanatima koji i danas oblikuju brojne živote. Evo nekoliko dobrih razloga zašto morate posjetiti Njemačku!

STARI TRADICIJSKI ZANATI NAJBOLJI SU POKAZATELJI DUGOVJEČNOSTI, A U NJEMAČKOJ I DANAS ŽIVE I OBLIKUJU MNOGE ŽIVOTE

Brojni njemački gradovi i regije i danas njeguju stare zanatske običaje koje su naslijedili od svojih predaka. Stoljetna izrada temelj je visoke kvalitete i pouzdanosti koju svijet tako često povezuje s njemačkom industrijom i s „Made in Germany”.

S ovogodišnjom kampanjom „Craft“, Njemačka turistička zajednica poziva sve ljubitelje starih zanata da u jedinstvenom okruženju iskuse stoljetne tradicije, obrte i zanimanja koji u novom ruhu pričaju najljepše priče o dugoj povijesti.

Između Istoka i Zapada: Grad u kojem svijet stane kad se pije kava

INDUSTRIJSKO NASLIJEĐE I MODERNA REVOLUCIJA: RUDNICI POSTAJU UMJETNIČKI CENTRI I MJESTA ZA REKREACIJU GRAĐANA

Prva industrijska revolucija ostavila je traga u mnogim njemačkim regijama u obliku rudnika, površinskih jama i visokih peći. Kao što je industrijska proizvodnja oblikovala živote ljudi, razvila je i vlastiti kulturni identitet.

Prijelaz s industrijskog na društvo usmjereno na usluge otvara nove mogućnosti: mjesta gdje je ugljen nekada bio kralj pretvaraju se u umjetničke centre, dok su površinski rudnici poplavljeni i postaju rekreacijski prostori.

Mnoge ikone njemačke industrijske baštine sada su UNESCO-va Svjetska baština. Od rudnika Zollverein i Rammelsberg u blizini Goslara, rudnika regije Erzgebirge pa sve do trgovačkih katedrala kao što je tvornica Fagus u Alfeldu i hamburška povijesna skladišta Speicherstadt.

Zemlja piramida, faraona i božanstvenih plaža: Zašto je Egipat idealna destinacija za bijeg od zime

ŠVARCVALDSKI SAT I PLETENE LEŽALJKE ZA PLAŽU: TRADICIONALNI SIMBOLI KOJI UŽIVAJU POSEBAN STATUS I PRIVLAČE BROJNE TURISTE

Švarcvaldski sat s kukavicom njemački je kultni klasik. Ove drvene satove izrađuju lokalni proizvođači od 17. stoljeća. Uživaju zaista poseban status diljem svijeta kao primjeri kvalitetne njemačke proizvodnje.

Ništa ne nudi bolju zaštitu od sunca, pijeska i vjetra od pletenih ležaljki za plažu koje su izgrađene od drveta i pruća. Stvorene su u Mecklenburgu – Zapadnoj Pomeraniji prije 125 godina i od tada su poznate kao najljepši prizor koji ćete doživjeti na njemačkoj obali Sjevernog mora i Baltika.

Istražite stare zanate i gradove, otkrijte neko novo mjesto i pronađite svoj idealan odmor, svoj vlastiti City Break. Više informacija o putovanju u Njemačku donosimo ovdje.

Neodoljivi šarm talijanskog juga: dragulji Amalfijske obale čija je ljepota inspirirala brojne umjetnike

PODIJELI: