Željni ste avanture? Ovo su najbolji adrenalinski parkovi u Hrvatskoj

Najbolji adrenalinski parkovi u Hrvatskoj
piše Ivan Fratrić

Neovisno o tome jeste li ‘’ziheraš’’ ili volite uzbuđenje, jedno je sigurno – svaka osoba koja iskusi nalet adrenalina postaje ispunjena osjećajem živosti i energije. Upravo taj osjećaj prijeko je potreban svakom čovjeku jer nam daje potvrdu da živimo život punim plućima. Ako želite unijeti malo dinamike i živosti u svoju svakodnevicu te vrijeme provesti u opuštajućem zelenilu prirode baveći se fizičkom aktivnošću, onda razmislite o odlasku u adrenalinski park. Tamo vas očekuje pregršt zabave, dobrih emocija i aktivnog odmora – evo koji su najbolji adrenalinski parkovi u Hrvatskoj!

ADRENALIN PARK OGI

U neposrednoj blizini Plitvičkih jezera nalazi se adrenalinski park Ogi koji nudi mogućnost zabave za cijelu obitelj. Iskušajte se u penjanju i hodanju kroz roping poligon, ziplineu u kojem putujete čak 120 km/h na 30 metara visine ili u gađanju mete pomoću profesionalnih lukova i strijela. U netaknutom prirodnom okruženju provozajte se quadovima, a očekuje vas vožnja preko livada, kroz šume i off-road puteve uz pratnju osposobljenih vodiča. U sklopu parka pronaći ćete paintball poligon kao i poligon za Splatmaster (paintball za djecu od 7 do 12 godina).

ADRENALIN PARK KUPJAK

Na svega 4 kilometra udaljenosti od grada Delnica smjestio se adrenalinski park Kupjak kojeg okružuje prekrasna priroda i pogled koji puca sve do slovenskih Alpa. Sam park nudi pregršt opcija za zabavne aktivnosti poput ziplinea, streličarstva, visećih mostova, ali i ljudski stolni nogomet koji će testirati vašu sposobnost koordinacije. Uz rub parka proteže se nekoliko kilometara dugi šumski put pogodan za šetnju i vožnju biciklima. Pjev zvukova prirode te puno anti-stres programa kroz razne aktivnosti začinjene s roštiljom i pjesmom učinit će vaš boravak ovdje nezaboravnim!

ADRENALINSKI PARK MEDULIN

U srcu istarske prirode, okružen zelenilom šuma i livada, adrenalinski park Medulin prostire se na čak 12 tisuća metara kvadratnih. Ovdje ćete pronaći visinski poligon na kojem možete testirati svoju fizičku spremnost, zipline koji se proteže dužinom cijelog parka, gigantsku ljuljačku koja se nalazi na 12 metara visine, zorb nogomet, ali i terene za paintball, streličarstvo, vožnju buggyjima i quadovima. Adrenalin park Medulin ima sve što adrenalinski junkie može poželjeti, a ako ste vlasnik tvrtke koji želi sa svojim radnicima poraditi na međusobnom povezivanju, organizacija team buildinga svakako je zabavna opcija koja bi se sigurno isplatila.

Vražji prolaz i Zeleni vir: pripremite udobne tenisice i otkrijte nestvarnu ljepotu u zelenilu Gorskog kotara

GLAVANI PARK

I dalje smo u Istri, no ovog puta idemo u njenu unutrašnjost, u malo slikovito selo u općini Barban u kojoj se nalazi Glavani Park – mjesto koje će vas ispuniti adrenalinom i opuštajućom ruralnom atmosferom. Ovaj tematski park je jedan od najvećih adrenalinskih parkova u Hrvatskoj, a osim što ima najveću stazu za penjanje na užadi, u parku se nalazi i životinjski park gdje možete vidjeti koze, ovce, kokoši, zečeve te uvijek prijateljski raspoložen mačke i pse! Ono što ga izdvaja od ostalih zabavnih parkova je jedinstvena atrakcija ‘’ljudski katapult’’ u kojoj vas opruge lansiraju toliko brzo da možete dostići brzinu od 100km/h u čak jednoj sekundi! Glavani park je pogodan i za organizaciju raznih aktivnosti u grupnim aranžmanima poput team buildinga i rođendanskih proslava.

ADRENALINSKI PARK LIKOS

Udaljen svega pola kilometra od središta Gospića, adrenalinski park Likos na nevjerojatnih 30 tisuća kvadratnih kilometara pruža brojne aktivnosti poput paintballa, ljudskog stolnog nogometa, ziplinea i penjanja po stijeni. Želite li organizirati proslavu poput dječjih rođendana, momačkih ili djevojačkih zabava te team buildinga za svoju tvrtku, bogata infrastruktura i ponuda Likosa pobrinut će se da sve vaše potrebe budu ispunjene. Prema riječima organizatora, cilj je da svaki gost doživi jedinstveno iskustvo, proširi svoje vidike, nauči nove sportske vještine, opusti se i relaksira kroz cjelodnevno druženje.

ADRENALINSKI PARK DUBOKA

U prekrasnom okruženju Parka prirode Papuk smjestio se adrenalinski park Duboka – jedno od najboljih mjesto za aktivnu vrstu zabave u tom dijelu Slavonije. Ispitajte svoju fizičku spremnost na prostoru od 4 tisuće metara kvadratnih. Ovdje ćete pronaći čak dva poligona sa spravama koji se nalaze između stabala: duži poligon s 12 elemenata je nešto zahtjevniji i predviđen je za odrasle, dok je onaj kraći s 9 elemenata prilagođen djeci, a posjetitelji imaju pristup i ziplineu. Programi su organizirani kao kombinacija druženja, opuštanja, ali i natjecanja u ugodnom prirodnom ambijentu!

ADRENALINSKI PARK JANGALOOZ

Na čak tri lokacije u Istri nalazi se adrenalinski park Jangalooz koji će vas oduševiti svojim bogatim izborom zabavnih aktivnosti. Bilo da ste odabrali Jangalooz park u Umagu, Fažani ili Pomeru, nećete pogriješiti odlučite li se za bilo kojeg od njih. Provedite cijeli dan sa svojom obitelji i prijateljima na čak pet staza koje visinom sežu od 1.5 pa sve do 10 metara, ziplineu od 370 metara, stijeni i mreži za penjanje, quick jumpu s 12 metara, a za najmlađe tu je trampolin i mini golf.

ADRENALINSKI PARK RIZVAN CITY

U relativnoj blizini Gospića, usred Parka prirode Velebit smjestio se pustolovno – izletnički centar Rizvan City koji u svojoj bogatoj turističkoj ponudi sadrži i adrenalinski park. Doživite nepregledno ličko zelenilo iznad krošanja drveća te svladajte svoje strahove i testirajte granice izdržljivosti. Izazovne vježbe koje vam stoje na putu su viseći most, hod po sajli i visećim letvicama, a za kraj vas čeka uzbudljiva vožnja po ziplineu. Rizvan City pogodan je za sve uzraste, što znači da nećete pogriješiti ako u ovom parku odlučite organizirati školski izlet ili team building.

CADMOS VILLAGE PUSTOLOVNI PARK

Konavoski Cadmos Village nas je na Putnom Koferu već oduševio svojom ponudom boravka u njihovim pitoresknim kućicama na drveću, a ovog puta vam želimo prikazati i njihov pustolovni park koji je glavno mjesto za aktivnu zabavu na jugu Hrvatske! Sa svoje tri razine prepreka i čak četiri ziplinea, uzbuđenja sigurno neće nedostajati, a ako želite testirati vašu preciznost tu su tereni za paintball i streličarstvo. Nakon što iskušate sve što adrenalinski park ima za ponuditi, okrijepite se uz domaća i autohtona jela spremljena na tradicionalan način s organski uzgojenim namirnicama. Cadmos Village ima sve pa ako vas put nanese na krajnji jug Hrvatske, svakako posjetite ovo posebno mjesto.

Naslovna fotografija: Shutterstock

PODIJELI: