Plešivica u petak stiže u Šibenik! Na zanimljivom panelu raspravljat će se o turizmu na kontinentu i ulozi koju vina imaju u njegovom razvoju

Foto: TZGJ

Do jednog od najinspirativnijih događanja ove godine ostalo je manje od tjedan dana. Konferencija Beep Up x Putni Kofer 21. ožujka u Šibeniku će okupiti brojne stručnjake iz turističkog sektora, poduzetnike, male i veće tvrtke, ugostitelje, ali i predstavnike javnog sektora. Na prvi dan proljeća otvorit će se rasprave o ključnim temama koje oblikuju budućnost turizma, a razgovarat će se otvoreno, iskreno i bez uljepšavanja. Sudionici će imati priliku saznati što gosti danas doista žele, kako ih privući te koje promjene očekuju turističku industriju u godinama koje dolaze.

Koliko je izazovno razvijati turizam bez mora, bit će tema panela pod nazivom „Lako je vama, vi imate more“, na kojem će svoju kontinentalnu perspektivu predstaviti i Petra Masnec, direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog – destinacije koja posljednjih godina doživljava snažan turistički uzlet. U sklopu ovog zanimljivog panela Masnec će podijeliti konkretna iskustva s terena te otkriti u čemu leži tajna uspjeha plešivičkih pjenušaca, koji već godinama osvajaju prestižne nagrade i privlače sve veći broj posjetitelja u ovaj zeleni kraj nedaleko od Zagreba.

– Plešivica je danas jedna od najvažnijih vinskih regija Hrvatske. Naši marljivi vinari iz godine u godinu postavljaju nove trendove te osvajaju brojna svjetska priznanja i nagrade. Njihova su vina postala sinonim za hedonizam i uživanje u životu, no iza tih uspjeha stoji mnogo truda, rada i inovativnog pristupa, osobito kada je riječ o promociji same destinacije i vinara – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog, Petra Masnec. Dodala je kako je upravo „Festival pjenušaca i jagoda“ jedan od najuspješnijih primjera koji pokazuje kako se, uz malo kreativnosti, tradicionalni svijet vina, vinara i vinogradarstva može na zanimljiv način približiti široj publici.

Osim uspješnih manifestacija, Jastrebarsko danas ispisuje jednu od najljepših zelenih priča u Hrvatskoj. Ovaj jedinstveni kraj nudi autentično iskustvo boravka u prirodi – od šetnji kroz netaknute pejzaže i branja ljekovitog samoniklog bilja, do ručka u restoranu s prestižnom Michelinovom zvjezdicom s pogledom na slikovite brežuljke. Posjetitelji ovdje mogu obići vinarije s ekološkim certifikatom, uživati na pješačkim i biciklističkim stazama, udisati svjež zrak te pronaći mir koji pruža samo mali grad i njegova netaknuta okolica. Da su ove vrijednosti sve prepoznatljivije, potvrđuje i najnovije istraživanje zadovoljstva gostiju prema kojem je Jastrebarsko ocijenjeno visokom ocjenom 93 od 100.

Kako se razvijao turizam u Jastrebarskom i na Plešivici, koliko dugo gosti ostaju, što ih najviše privlači te je li ovaj kraj zaista turistički aktivan svih 365 dana u godini – samo su neka od pitanja na koja će u petak odgovoriti direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog, Petra Masnec. Uz zanimljive uvide u turističke trendove ovog područja, posjetitelji će imati priliku kušati i vrhunske pjenušce, po kojima je Plešivica nadaleko poznata, a zbog kojih ovaj zeleni kraj s pravom nosi nadimak „hrvatska Champagna“.

Na zanimljivom panelu pod nazivom „Lako je vama, vi imate more“ svoju perspektivu dat će i predstavnici Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice općine Vrsar i Turističke zajednice Grada Šibenika.

Pročitajte još