
SVI STE POZVANI
Nezaobilazna blagdanska slastica: sočna makovnjača s bogatim nadjevom od maka i finim domaćim tijestom
Makovnjača je jedna od onih slastica koje u trenu probude sjećanja na bakinu kuhinju, šuškavu kuhinjsku krpu koja pokriva svježe zamiješeno tijesto i miris maka koji se širi kućom dok se peče u pećnici. Njezina bogata, aromatična punjenja i mekano tijesto godinama su nezaobilazan dio uskrsnog i božićnog stola, ali i običnih dana kad se poželi nešto domaće, toplo i mirisno. U nastavku donosim svoj recept za makovnjaču koji spaja tradiciju i ljubav, baš onako kako su to radile generacije prije nas, uz – naravno – pokoji moderan dodatak.
Ova domaća makovnjača pravo je utjelovljenje tradicionalne slastice koju mnogi obožavaju, s bogatim nadjevom od mljevenog maka, mirisom ruma i limunove korice, te mekanim, podatnim tijestom koje se topi u ustima. Makovnjača je savršen izbor za blagdane, nedjeljna obiteljska okupljanja ili trenutke kada poželite u svom domu stvoriti toplu i mirisnu atmosferu. Tajna ove sočne makovnjače krije se u pravilno dizanom tijestu, kremastom nadjevu i nekoliko jednostavnih sastojaka koji zajedno stvaraju čaroliju okusa. Ovo su sastojci koji će vam trebati:
Za tijesto:
Za nadjev:
Najbolje je poslužiti makovnjaču dok je još lagano topla, uz šalicu kave, čaja ili domaćeg kompota. Njezina mekoća i bogat okus najviše dolaze do izražaja prvog dana, ali uz pravilno čuvanje ostaje sočna i narednih nekoliko dana. Umotajte je u kuhinjsku krpu ili spremite u limenu kutiju kako bi zadržala svježinu.
SVI STE POZVANI
CRNA OVCA
omiljena proljetna slastica
paprene cijene
Kvizovi
ZABAVA JE ZAGARANTIRANA
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!