
prijestolnica maslina

Lijeno i mamurno novogodišnje jutro. Topli zalogaj na žlicu kad vani šiba vjetar, a gradove prekrivaju pahulje snijega. Pouzdana zaliha u zamrzivaču koja podsjeća na mamu koja ju je spremila s ljubavlju. Sve je to, ali i mnogo više, njezino veličanstvo sarma, mnogima omiljeno zimsko jelo čija je sezona upravo počela pa se svi ovih dana pitaju kako kod kuće napraviti domaće sarme.
Ljubitelji hrane često kažu da se godina dijeli na dvije sezone: sezonu punjenih paprika i sezonu sarme. Potonja bolje prija kad su temperature niže, a prva u toplijim mjesecima kad su tržnice prepune svježeg, mirisnog povrća. Ako se spremate po prvi put sami napraviti ovo slasno jelo i prestati ovisiti o bakama, mamama i tetkama koje su usavršile njihovu pripremu, u nastavku donosimo recept uz koji će vam sarma baš uvijek uspjeti.
View this post on Instagram
Malo vježbe zahtijeva samo motanje mesa u kupus, no to ćete usavršiti s vremenom, sve ostalo je jednostavno. I ne zaboravite, sarma se uvijek radi u velikim količinama, jede danima (neki kažu da je najbolja drugi ili treći dan, hrabri se čak kunu da je okus najboljeg sedmog dana), a odlično podnosi zamrzavanje pa svakako ubacite nekoliko porcija u duboko kako bi vas razveselila na dane kad nemate ideju što biste mogli za ručak.
View this post on Instagram
View this post on Instagram

prijestolnica maslina

Scena kao iz filma

naš Roadtrip po Albaniji

Kvizovi

VELIKO PRIZNANJE!

Neobična vještina

povratak u djetinjstvo

Skriveni dragulj Jadrana

Kvizovi

Okusi Tajlanda

juha u centru pažnje

TALIJANSKI KLASIK

BAJKA NA DLANU

U PRIZEMLJU MSU-A

ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE

MEDITERANSKI KLASIK

Razgovor s Josipom Korakom

U SAMOM MUZEJU