
od njih radi odličan ajvar!
Tajna ove domaće slastice leži u jednostavnim sastojcima: prhko tijesto, jabuke, orasi i malo cimeta stvaraju čudo u pećnici...

Miris domaćeg kolača od jabuka uvijek ispuni prostor toplinom i stvori poseban ugođaj. Riječ je o receptu koji ne poznaje vrijeme ni trendove, jer se jednako dobro uklapa u običnu nedjeljnu kavu i u svečani stol kad želimo ostaviti dojam. Njegova čar leži u jednostavnosti i bogatstvu okusa. Prhko tijesto koje se lagano topi u ustima savršeno se spaja sa sočnim jabukama, dok orašasti dodaci donose onu potrebnu hrskavost koja cijeloj kombinaciji daje karakter. Svaka kriška podsjeća da upravo u jednostavnim sastojcima često leži najveće zadovoljstvo i da je domaći kolač od jabuka više od običnog deserta! On je mali ritual uživanja koji okuplja ljude i budi osmijeh na licu, a u nastavku donosimo naš omiljeni recept koji pravimo kad god imamo vremena.
Volimo ga jer spaja ono najbolje iz prirode, a to su, naravno, svježina jabuka, miris cimeta i bogatstvo oraha. Njegova tekstura posebno oduševljava sve koji ga probaju! Mekani sloj jabuka nadopunjuje se s nježno prhkim tijestom, dok bademi i orasi daju dodatnu hrskavost. Ovaj kolač pravi je klasik koji okuplja obitelj za stolom, a njegova priprema, iako traži malo vremena, donosi onaj osjećaj domaće slastice koji se ne može usporediti s kupovnim kolačima.
Jabuke je najbolje naribati i lagano propirjati unaprijed, kako bi izgubile višak soka i spriječile da tijesto postane gnjecavo. Ako volite intenzivniji okus, slobodno dodajte malo više cimeta ili ubacite žlicu ruma za aromu. Orasi mogu biti i mljeveni i krupno sjeckani, kombinacija daje najbolji rezultat. Kod pečenja obavezno zaštitite rubove kolača aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnili, a za poseban završni dodir preporučuje se posipanje listićima badema pred sam kraj pečenja.
Ono što ovaj kolač čini posebnim je njegova prilagodljivost. Umjesto džema od marelice možete dodati džem od šljiva ili malina, a dio jabuka možete zamijeniti šljivama ili nekim drugim voćem. Uvijek će biti ukusan, uvijek mirisan i uvijek desert koji nestaje čim se stavi na stol.
PRVO TIJESTO:
DRUGO TIJESTO:
NADJEV:
POSIPANJE:

od njih radi odličan ajvar!

Obožavamo ih!

JASKA IMA NOVU ZVIJEZDU!

Kremasta čarolija od batata

Samoborske poslastice

OSVOJIT ĆE TRŽIŠTE

Imamo vodič!

PIZZE SU GENIJALNE!

PREKRASNA PRIČA

Kremasta čarolija od batata

BRZO I JAKO FINO!

KOLAČ ZA DUŠU

klasik s vinskom aromom

Desert za svaku priliku

MIRISNI KLASIK

Hrskavo i ukusno

Savršeno za hladne dane

Recept se prilagođava svima