
PROSLAVA U SPLITU
Musaka je tradicionalno jelo koje potječe iz prekrasne Grčke, a u svom izvornom obliku priprema se s patlidžanima, mljevenim junećim mesom, rajčicama i sve to preliveno kremastim bešamel umakom. Grčka inačica ovog preukusnog jela bez sumnje je jedno od najpopularnijih u toj mediteranskoj zemlji i teško da ćete danas pronaći konobu koja ne poslužuje „moussakas” ili kućanstvo koje ju ne priprema u posebnim prilikama! Na Balkanu se uglavnom radi s krumpirom umjesto patlidžana i zalije se umućenim jajima. Musaka od krumpira i mljevenog mesa zasitno je jelo koje će vas držati cijeli dan, gotova je za samo sat vremena, a s ovim receptom zadovoljit ćete i najzahtjevnije gurmane u obitelji!
Musaka se može pripremati na više načina, ali ona najčešća uključuje dvije vrlo bitne i zasitne namirnice: mljeveno meso i krumpir. Većinu sastojaka vjerojatno imate u hladnjaku pa se odmah bacite na pripremu.
View this post on Instagram
Iako musaku većina povezuje s krumpirom, zašto ne isprobati verziju s tikvicama i patlidžanima? Naravno, i tu je glavni sastojak mljeveno meso, ali i ovoj zdravijoj verziji nitko neće moći odoljeti. Tikvice i patlidžan narežite uzdužno na pola centimetra debele kriške, posolite, prepržite s obiju strana i kada se ohladi redajte kao i u običnoj varijanti, u vatrostalnu posudu ili nauljeni lim.
View this post on Instagram
Predlažemo da uz musaku pripremite i gustu juhu od bundeve. U ovom jelu uživajte bez grižnje savjesti jer su bundeve bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, a na sto grama ima tek nešto više od 25 kalorija.
PROSLAVA U SPLITU
Kvizovi
Grad s četiri lica
PREKRASNO UTOČIŠTE
zdravlje rijeka
PA PRESLATKA JE!
ZA TOPLE VEČERI
Okusi Tajlanda
juha u centru pažnje
TALIJANSKI KLASIK
BAJKA NA DLANU
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom