
SVI STE POZVANI
Miris kestena mnogima je jedan od omiljenih mirisa jeseni i zime. Mjerica vrućih kestena kupljenih kod prodavača na ulici grije nam ruke, prsti se crne dok ih čistimo, a njihova slatkoća obuzima sva osjetila. Ako želite u tom okusu uživati i kod kuće, ne morate imati posebnu peć ili tavu. Pečeni kesteni i bez otvorene vatre mogu imati slastan okus, a sve što vam treba je pećnica i nešto vremena da ih zarežete. Tajna ovog recepta je u prethodnom kuhanju zarezanih kestena, zbog kojeg se oni lakše čiste, mekši su i ukusniji. Pečeni kesteni iz pećnice uz ovaj će trik biti savršeno ukusni i meki, te se lako čistiti.
Ako se odlučite sami krenuti u skupljanje kestena, ne zaboravite da vam je u Hrvatskoj za to potrebna posebna dozvola. Naravno, uvijek ih možete kupiti, na tržnici ili od nekoga tko je vješt i zna sve tajne kutke u šumama gdje se oni kriju. Uživajte u njima od početka jeseni sve do dugo u zimu. Kesteni su bogati ugljikohidratima i vitaminom C, a na sto grama imaju oko 215 kalorija. Pečeni kesteni, osim što su ukusni, najzdravija su opcija za konzumaciju jer se ovom osebujnom plodu ne dodaju šećeri ili neke druge dodatne kalorije.
SVI STE POZVANI
CRNA OVCA
omiljena proljetna slastica
paprene cijene
Kvizovi
ZABAVA JE ZAGARANTIRANA
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!